0

150 BalmainAlles wat we tijdens de fashion shows op de befaamde weken mogen bezichtigen, kunnen we een seizoen later zeker bij grote modeketens als H&M en Zara terugvinden. De bekende copycat winkels kopiëren vaak min of meer items van grote merken om dat voor ‘de massa’ aan te kunnen bieden.

Hoewel veel merken als bijvoorbeeld Diane von Furstenberg of Alexander Wang juist een heel patent plan hebben om hun exclusiviteit te waarborgen, zijn er ook modehuizen die maar wat trots zijn om gekopieerd te worden en zich stiekem gevleid voelen op het moment dat dit gebeurt.

Balmain’s Olivier Rousteing is zo iemand die het alleen maar als een compliment beschouwt als hij gekopieerd wordt. Daarnaast vindt hij het fantastisch wat de stylistes en designers van bijvoorbeeld een winkel als Zara allemaal doen. Ze combineren juist een bekende Balmain print met een hip Céline items, juist dát getuigt volgens hem van gevoel voor stijl.

Stiekem is Olivier een beetje fan van Zara, want naast dat hij het gevoel voor stijl respecteert, houdt hij ook van de etalages. “Ik kan geen etalage voorbij lopen, ik moet altijd even kijken. De verhalen die er worden verteld en de snelheid waarmee ze trends oppikken en vertalen van de grote modehuizen, dát is echt kunst en nog knapper dan wat ik doe.”

  • Olivier Rousteing
  • Olivier
  • Rosie Balmain
    Model Rosie Huntington Whiteley en Olivier Rousteing

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties