0

Kate Moss launches her latest collection for Topshop at the chain&acircKate Moss mag dan al wel veertig zijn, maar haar looks zijn er echt niet minder op geworden. Ze blijft een supergewild topmodel en siert nog vele covers, ook al blijkt ze hier zelf niets van te begrijpen.

Kate kan er niet inkomen dat mensen háár op een voorpagina willen zien. ”Ik heb echt geen idee waarom bladen zulke hoge verkoopcijfers hebben wanneer ik op de cover sta”, vertelt het model. ”Het is echt vreemd”

Zo vreemd vinden wij dat anders niet! De prachtige dame heeft volgens ons echt niet voor niets 35 keer op de cover van modebijbel Vogue mogen prijken. ”Het is raar hoe het gelopen is. Soms begrijp ik het zelf ook niet”, is wat Kate er van denkt.

Maar iets meer zelfvertrouwen mag wel, want ze heeft hard aan de weg moeten timmeren in het begin. Zo deed ze als vijftienjarig meisje regelmatig topless shoots. ”Het was leuk, maar tegelijkertijd schaamde ik me ook heel erg. Ik was ontzettend zelfbewust in die tijd en ging zelfs nog naar school.”

Dat Kate zo bekend is geworden, heeft niet alleen te maken met het feit dat ze een knap koppie heeft. Nee, in de jaren negentig had ze een heroïne chic uitstraling doordat ze extreem dun was, donkere ogen had en superbleek was.

Volgens haarzelf kwam dit echter niet alleen door haar genen, maar ook doordat er van modellen verwacht werd dat ze niks aten. ”Ik heb deze manier van uitstraling zelf nooit gepromoot. Ik was gewoon jong en dun. Ik werkte in de mode in de tijd dat ze je niets te eten gaven. Bij de klussen die ik had was nooit catering aanwezig op de locatie.”

  • Kate Moss launches her latest collection for Topshop at the chainâ

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties