0

QUOTE De mode industrie is racistische wereldJe zou kunnen denken dat er sprake is van steeds meer gelijkheid in de modewereld, omdat mensen zich inzetten voor meer ‘etnische diversiteit’ op de catwalk. Helaas is dit niet het geval, dit blijkt alleen al uit de modellenkeuze van Dior. Zij lieten de afgelopen shows enkel blanke meisjes de planken op gaan.

Nu spreken gekleurde modellen als Jourdan Dunn en Chanel Iman zich uit over het racisme in de modewereld. Het komt niet zelden voor dat ze naar huis worden gestuurd of een opdracht niet krijgen omdat er al een ‘gekleurd model’ geboekt was. En tja, meer dan één is blijkbaar overbodig in de modewereld.

Maar het kan nog erger, blijkt uit het interview dat Jourdan Dunn met Net-A-Porter’s online magazine The Edit had: “There was even one instance when a makeup artist announced on a shoot that she didn’t want to make-up Dunn’s face because she herself was white and Dunn was black.

Chanel Iman onthult in een eerder interview; “A few times I got excused by designers who told me, ‘We already found one black girl. We don’t need you any more.’ I felt very discouraged.” Dit is niet anders dan schandalig te noemen…

jourdan dunn the edit

De beeldschone Jourdan Dunn voor The Edit

www.net-a-porter.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties