0

superfoods voedingscentrum 150Iedereen is massaal in de ban van superfoods. Gojibessen, tarwegras, chiazaad, cranberries, quinoa en meer van dit soort producten zouden niet alleen boordevol vitamines, mineralen en anti-oxidanten zitten maar ook nog eens de kans op kanker en het verouderingsproces verminderen.

Maar volgens het Voedingscentrum is dat grote onzin want de werking van superfoods is niet bewezen. “Het is gewoon marketingpraat. Zulke wondermiddelen bestaan helemaal niet”, aldus woordvoerster Patricia Schutte van het Voedingscentrum tegen NOS.

Bovendien zou de term ‘superfood’ een gevaar zijn. “Mensen kunnen doorslaan in hun overtuiging. Ze kunnen onterecht gaan geloven dat zij een bepaald product in grote hoeveelheden moeten eten of drinken. En dan lopen ze het risico op een onvolwaardig, eenzijdig eetpatroon.”

Volgens het Voedingscentrum is variatie vooral belangrijk. Om alle voedingsstoffen die je nodig hebt, moet je elke dag wat anders eten. Vooral bij groente en fruit zou dit belangrijk zijn.

Wat vinden jullie van de uitspraken van het Voedingscentrum?

View Results

Quinoa salade

Quinoa salade

Cranberries

Cranberries

Chiazaad

Chiazaad

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties