0

karl 150Karl Lagerfeld is één van de makkelijkst herkenbare figuren uit de mode-industrie. Zijn lange witte paardenstaart, grote zwarte bril en meestal compleet zwarte outfit vallen direct op. Maar oorspronkelijk kennen we hem natuurlijk door zijn designtalent. Op het moment staat hij achter de ontwerptafel van meerdere grote modehuizen: Chanel, Fendi en zijn eigen label Karl Lagerfeld.

Met één van die labels zorgt Lagerfeld op het moment voor controverse. Karl zal met Fendi namelijk een complete coutureshow wijden aan bont. Best een gewaagde stap, al enige tijd ligt het gebruiken van bont namelijk onder vuur. En terecht vinden wij, want nepbont wordt steeds mooier en dat maakt het volledig overbodig om nog echt bont te gebruiken.

Karl verdedigt de show met het statement dat de bontindustrie heeft te lijden onder het opkomende nepbont. De banen in de industrie van het echte bont verdwijnen zo, wat volgens hem zal zorgen voor veel werkeloosheid. Of dit een gerechtvaardigd excuus is om een volledige coutureshow te wijden aan het dierlijke materiaal blijft natuurlijk twijfelachtig.

Wat zal zijn kat Choupette daarvan vinden?

  • karl 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties