0

We laseren, harsen of scheren ons lichaamshaar, epileren onze wenkbrauwen, verven ons haar. We ondergaan manicures, pedicures, massages en peelings. Smeren ons vol met scrubs, crèmes en bakken vól make-up en durven dan af en toe nog te beweren dat wij vrouwen niet per se ijdel zijn.

Maar in een wereld van de selfies en sociale media is uiterlijk belangrijker dan ooit ter voren. We smeren ons gek met dure spulletjes om er maar zo lang mogelijk zo goed mogelijk uit te zien. Jong, strak en fotogeniek, net als op tv. Cosmetische ingrepen zijn daarom ook niet langer voor de rijken en celebs, maar ook het ‘gewone’ volk waagt zich aan een spuitje hier en daar. Je scheve tanden zet je recht bij de orthodontist, je scheve neus bij de plastische chirurg.

Rimpels worden steeds makkelijker weggespoten, borsten en lippen in the blink of an eye vergroot. Alhoewel we steeds makkelijker bij de plastisch chirurg aankloppen, is het nog steeds een taboe om er ook daadwerkelijk voor uit te komen. Zo beweerden de gladgestreken TV-dames bij Sophie Hilbrands ‘In de Kreukels’ gewoon puur natuur te zijn. Ze beschikten gewoon over een goede dosis genen. Gelukkig geloofden ze het zelf.

"Zo beweerden de gladgestreken TV-dames bij Sophie Hilbrands ‘In de Kreukels’ gewoon puur natuur te zijn."

Net als Sophie Hilbrand probeert ook Maaike Dorsteen van Furrow, de leukste rimpelblog van Nederland, dit te doorbreken. Maaike houdt ons op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van anti-aging, daarnaast is ze botox kenner én gebruiker.

"Kan je verliefd zijn op je plastisch chirurg? Toen ik Laura Moojen (Velthuis Kliniek) voor het eerst zag, wist ik: jij bent degene, en de enige, bij wie ik het aandurf. Aanstaande 29 oktober om 09.00 uur ga ik bij haar onder het mes voor mijn borstvergroting,” aldus Maaike Dorsteen van Furrow.nl.

"Kun je verliefd zijn op je plastisch chirurg?"

Niet vies van een handje hulp dus. Maar is dat nou echt zo erg? Als je jezelf blij mag maken met een nieuw paar schoenen, of een nieuwe lipstick, waarom dan niet met een nieuw paar borsten? Perzik- of sinaasappelhuidje, strak gespoten of puur natuur, mogen we dat niet gewoon zelf bepalen? Maar, wees er dan wel eerlijk over.

Wat vind jij plastische chirurgie?

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties