0

Noor de Groot, ook wel bekend als Queen Of Jet Lags, is de oprichtster en het gezicht van één van Nederlands meest interessante, leuke, vernieuwende en vooral grootste mode, lifestyle en reis blogs. Dit is haar eerst column voor Annicvw.com.

Fashion month: een enorm leuke, maar ook extreem drukke periode. Nou ben ik wel een beetje gewend aan het leven naar bizarre reisschema’s, maar in alle hectiek moet ik mezelf toch wel eens even herinneren aan de trucjes tegen een jet lag. Als Queen Of Jet Lags kan ik hier inmiddels wel een boek vol mee schrijven. Vandaag heb ik mijn vijf main tips voor je verzameld:

1. Maak je niet te druk: Als ik iets heb geleerd dan is het wel dat het een slecht idee is om nadenken over een mogelijke jet lag. Ik merkte dat altijd als ik met kinderen reisde, zij nooit last hadden van een jet lag en na een tijdje kwam ik erachter dat dat waarschijnlijk zo is omdat zij niet denken aan de verschillende tijdzones. Je hebt tijdzones niet in de hand en wanneer je lichaam reageert op een jet lag is dat zo, maar hoe groter je het maakt in je hoofd hoe meer effect het zal hebben. Toen ik nog studeerde en continue reisde had ik veel meer tijd om me zorgen te maken over de tijdzones en begon er al dagen van te voren over te stressen. Nu ik continue druk ben en letterlijk geen seconde de tijd heb om me zorgen te maken over de effecten van een eventuele jet lag heb ik gemerkt dat ik steeds minder last krijg van jet lags.

2. Neem geen dutjes: De grootste fout die je kunt maken is het doen van dutjes op de eerste dagen na de verandering van tijdzones. Dit zorgt er niet alleen voor dat je lichaam in de war raakt maar ook voor vertraging in het proces van het wennen aan de nieuwe tijdzone. Trakteer jezelf op een koffie en zeg nee tegen dutjes ;-). Ik zelf probeer dutjes te doen in het vliegtuig zodat ik daar minder of zelfs geen behoefte meer aan heb.

Noor de groot

3. Verander al je elektronische tijdzones de minuut dat je in het vliegtuig stapt: Zodra ik het vliegtuig instap pas ik de tijdzones op mijn Macbook en iPhone aan zodat ik vanaf dan in die tijd leef. Dit geeft je een paar extra uren om te wennen aan de nieuwe tijdzone.

4. Ga naar buiten: Niets zal je wakkerder houden of je lichaam het juiste bericht geven over een nieuwe tijdzone dan naar buiten gaan. Vooral een actieve activiteit buiten is het allerbeste om te doen tegen een jet lag.

5. Blijf weg van suiker: Suiker knoeit met je systeem, zoals we alleen wel weten. Een bewezen feit is dat het vooral slecht is wanneer je een jet lag hebt. Als je je moe voelt gedurende de dag is het eerste wat je lichaam waarschijnlijk naar vraagt suiker maar probeer hier niet aan toe te geven en ga in plaats daarvan voor een dubbele espresso!

http://queenofjetlags.com/

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties