0

ilse de lange jurk songfestival 150Volgende week is het zover: Ilse DeLange en Waylon, oftewel The Common Linnets, gaan Nederland tijdens het Songfestival in Denemarken vertegenwoordigen met het nummer Calm After The Storm.

Bijna net zo belangrijk als hun zangkwaliteiten, zijn natuurlijk de outfits die er gedragen worden. Jan Boelo heeft een outfit voor Waylon ontworpen en Claes Iversen kreeg de eer om de Songfestival jurk van Ilse de Lange te maken.

Claes, die zelf uit Denemarken komt, maakte een zwarte en een witte jurk. De sfeer is jaren ’60, Brigitte Bardot-achtig, nostalgisch, retro. Claes heeft samen met zijn team tussen de 150 en 175 uur aan de jurken gewerkt.

Dit is een kort romantisch jurkje met een ‘girly vibe’ in jaren ‘60 sfeer met een ronde open hals en 3/4 mouw, met geplooide bolle rok boven de knie. De jurk is gemaakt van organza met bloemenprint, met daaroverheen een 3D effect van met de hand geappliceerde, geborduurde bloemen.

De zwarte jurk is een A-lijn jurkje met 3/4 mouw van zijde crepe georgette met geborduurde zijde, kanten en pailletten bloemen, verwerkt met (2.000) zwarte en donkerbruine kristallen. De jurk is degradée geborduurd van onder naar boven met transparante halslijn/ bovenkant.

Ilse draagt de zwarte jurk aankomende zondag tijdens de Openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival en zal tijdens het moment supreme de witte jurk aanhebben.

Bekijk de foto’s hieronder!

  • ClaesIlse1
  • ClaesIlse4
  • ClaesIlse3
  • ClaesIlse2

www.claesiversen.com

(Beeld: ©Reinier RVDA)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties