0

DEBATE Wordt het tijd voor een plus-size BarbieExtreem dunne modellen zie je anno 2013 nog wel, maar een gezond gewicht en zelfs een kilootje meer maakte absoluut haar herentrede in de mode. Modellenbureaus nemen steeds meer dames aan met, wat ons betreft, een normale maat en fashionable ‘plus-size‘ lijnen schieten de grond uit.

Het lijkt erop dat de enige die nog niet aan een normaal figuur hoefde te geloven, Barbie is. De pop heeft bizarre proporties, een extreem dunne taille maar wel een flinke borstpartij en dito billen, en veel kleine meisjes zien haar als de toonbeeld van perfectie. Daar moet een einde aan komen volgens een Facebook pagina die zich richt op plus-size modelling.

Zij pakten een plaatje erbij, die twee jaar geleden al te zien was op de Facebook pagina van Worth1000, en veroorzaakten een flinke discussie. De vraag: moeten bedrijven plus-size barbiepoppen gaan maken? De reacties variëren van “No one is naturally fat for gods sake, that’s sending the message to girls that it’s ok to look like this and be unhealthy” tot “Not every big girl is unfit or unhealthy!

Wat vinden jullie?

Wordt het tijd voor plus-size Barbie's of liever niet?

View Results

Plus-size barbie

 

discussie plus-size barbie

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties