0

POLL Moeten gezichtsbedekkende sluiers verboden wordenIn landen zoals Saoedi-Arabië en Jemen is het dragen van gezichtsbedekkende sluiers gewenst, maar ook in Nederland en andere Westerse landen zijn er een aantal vrouwen die het liefst ermee de deur uitgaan.

Helaas voor hen kan dat misschien binnenkort in Ticino, een kanton in het zuiden van Zwitserland, niet meer. Tijdens een referendum koos tweederde van de mensen voor een verbod van de sluier voor het gezicht. Als het parlement in hoofdstad Bern ermee instemt, dan gaat de regel van kracht.

“Degenen die willen integreren, zijn welkom ongeacht hun geloof. Maar degenen die onze waarden afwijzen en een parallelle samenleving willen opbouwen gebaseerd op religieuze wetten, en die boven onze samenleving willen stellen, zijn niet welkom”, aldus Giorgio Ghiringhelli, die met het idee kwam.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International is natuurlijk niet erg blij met de uitkomst van het referendum. Zijn jullie het met de mensen in Ticino eens? Breng hieronder je stem uit!

Moet het dragen van een gezichtsbedekkende sluier in Nederland verboden worden?

View Results

gezichtssluier

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties