0

bijzondere modellen 150Nadat de catwalks jarenlang zijn belopen door ultradunne modellen, komt er steeds meer protest tegen deze ongezonde schoonheidsidealen. Niet alleen andere vrouwen en tieners lijden namelijk onder deze onrealistische figuren, maar ook voor de modellen zelf is het totaal niet gezond een size zero na te streven.

Gelukkig zien we al meer en meer andere schoonheidsidealen opkomen en wordt dit ook omarmt door de mode industrie. De zogenaamde ‘plus size’ modellen scoren steeds meer photoshoots en model Winnie Harlow, die een bijzondere huidaandoening heeft, schittert in de nieuwe campagnes van Desigual en Diesel.

De modewereld is nog veel meer modellen rijk die stereotypes over geslacht, beperkingen en schoonheidsidealen met de grond gelijk maken. Kijk hieronder mee naar een paar van de modellen die schoonheid herdefiniëren.

 • robyn laaley insta
  Robyn Lawley is een van de eerste 'plus-size' modellen. Zelf wilt ze een goede lichaamsbeeld bevorderen bij vrouwen van alle maten. Over de sample sizes van kleding sprak ze de legendarische woorden: "Why are we so focused on having the girls fit the clothes, rather than the clothes fit the girls?"
 • lea T LOVE magazine
  Lea T werd ontdekt door Ricardo Tisci, het transgender model werd direct het gezicht van zijn Givenchy. Na een boel catwalk en modellen klussen is ze nu ook het gezicht van Redken en promoot zij 'all sorts of beauty'.
 • elliot sailors insta
  Elliot Sailors is een vrouw dat exclusief als man te boeken is voor modellen klussen. Dit omdat ze dit wereldje relaxter vindt dan de vrouwelijke modellenwereld. In tegenstelling tot haar collega's Lea T en Andreja heeft ze niet het gevoel in het verkeerde lichaam te zijn geboren. Funny Fact: Elliot deed vroeger mee aan miss verkiezingen.
 • Jilian Mercado Insta
  Jillian Mercado zit in een rolstoel, omdat zij spierdystrofie heeft. De rolstoel weerhoudt haar er echter niet van naam te maken in de modewereld. Zo schittert ze in campagnes van Nordstrom en Diesel en is ze een graag geziene gast bij events!
 • myla dalbesio CK add
  Myla Dalbesio gaf een gezicht aan de in-between-girls, meiden die te dun zijn voor plus-size klussen en te veel heup hebben voor de andere klussen. Toen zij in deze Calvin Klein campagne verscheen, tussen de 'dunnere' andere modellen, werd zij een ware sensatie.
 • Andreja insta
  Andreja was tot 2014 het androgyne model Andrej. Sinds kort heeft zij een geslachtsverandering ondergaan en is haar naam veranderd naar Andreja. Op de catwalk verscheen ze in eerste instantie in zowel mannenkleding als vrouwenkleding.
 • denise bidot insta
  Denise Bidot is het eerste 'plus-size' model dat in 2014 verscheen op New York Fashion Week. Inmiddels heeft de Latino vele klussen op haar naam staan (o.a. Forever 21 en Macy's) en is ze het boegbeeld van CURVES. Ze is fervent promotor van een positief lichaamsbeeld.
 • Winnie Harlow Desigual
  Winnie Harlow is een 19-jarig model dat bekend is geworden via America's Next Top Model. Wat haar zo bijzonder maakt is haar huidaandoening vertiligo, waardoor ze het pigment in haar donkere huid verliest en witte plekken krijgt.
 • jade willoughby insta
  Jade Willoughby is het eerste Native Canadian (First Nation) model in de industrie. Hierdoor valt ze buiten iedere etnische categorie en is hokjes denken op haar niet van toepassing.
 • Carmen-DellOrefice-for-El-Libro-Amarillo
  Carmen Dell Orefice is het oudst werkende model van het moment. Ze sierde op haar 15e voor het eerst een Vogue cover en op haar 83ste voor het laatst. Ze verschijnt nog steeds in alle grote modebladen: W, Harper's Bazaar en Vogue.
 • jamie brewer twitter
  Jamie Brewer is bekend geworden van American Horror Story. Afgelopen Fashion Week mocht ze als allereerste model met het Syndroom van Down de catwalk op tijdens New York Fashion Week.
 • rain dove
  Rain Dove is een androgyn model, een vrouw die net zo lief in mannen kleding poseert. Zij ziet dit als een soort activisme en vindt dat we niet over kleding moeten denken als 'voor mannen' of 'voor vrouwen' maar 'voor mensen'.

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties