0

memorabele momente fashion week september oktober 150De modeweken in New York, Londen, Milaan en Parijs zitten er weer op. Modellen vliegen terug naar huis, designers nemen misschien wel een welverdiend weekendje weg en de celebs blijven nog wat langer om de stad te verkennen.

Maar wat waren nou de meest memorabele momenten van afgelopen fashion weeks? Een aantal shows sprongen er zeker uit: denk maar aan de Chanel show waarvoor Karl Lagerfeld in het Grand Palais een ware Chanel Boulevard liet bouwen waar zijn modellen als feministen demonstreerden en het flamboyante afscheidsfeestje van Jean Paul Gaultier. Ook ontwerper Christophe Lemaire stond extra in de spotlights tijdens de Hermès show want vanaf volgend jaar neemt Vanhee-Cybulski het designer stokje over.

Bij de show van Alexander Wang tijdens New York fashion week waren er geen schoenen te bekennen want zijn modellen liepen namelijk op sokken en sandalen maar Wang liet zich voor de zomercollectie inspireren door sneakers en dat was goed terug te zien in de kledingstukken. Bij de show van Victoria Beckham konden we daarentegen de modellen wél zien paraderen op hakken uit haar eerste schoenencollectie. Ontwerper Asish doorbrak tijdens Londen fashion week taboes met één prachtig gekleurd model met vitiligo (een ziekte waarbij je huid haar pigment verliest).

Bij de Dolce & Gabbana show was het opvallend dat de collectie bestond uit kledingstukken met Spaanse invloeden. Normaal gesproken laten de twee heren zich namelijk inspireren door Italiaanse mode, maar dit keer waren de modellen gehuld in jurken, rokjes en broekjes met een Spanish twist. De zomercollectie was erg verrassend en Kendall Jenner was één van de gelukkigen om de show te openen.

Het lijkt erop dat Cara Delevigne plaats heeft gemaakt voor de jonge Kendall. Milan fashion week was voor het model namelijk erg memorabel want het was voor het eerst dat ze voor zoveel shows werd geboekt in één week. Ze paradeerde over de catwalks van Fendi, Gucci, Emilio Pucci, Ports en D&G en tijdens Paris fashion week mocht ze ook de nodige shows lopen.

Het waren weer mooie weken en we hebben flink genoten. Bekijk hieronder de foto’s.

 • Paris Catwalk RTW SS15 - Chanel
  Karl Lagerfeld met z'n leger aan demonstrerende modellen.
 • Kendal Jenner and Cara Delevingne seen leaving Chanel fashion show with their placards
  Kendall Jenner en Cara Delevingne werden gespot met de protestborden van Chanel.
 • Paris Catwalk RTW SS15 - Jean Paul Gaultier
  Jean Paul Gaultier maakte er een feestje van met zijn modellen.
 • BP_25039148
  Ontwerper Lemaire neemt afscheid als designer bij Hermès.
 • New York Catwalk RTW SS 15 - Alexander Wang
  Alexander Wang's interpretatie van de sneaker in kledingvorm.
 • New York Catwalk RTW SS 15 - Victoria Beckham
  Victoria Beckham toont voor het eerst haar eigen schoenencolelctie op de runway tijdens NY fashion week.
 • Milan Catwalk RTW SS15 - Dolce Gabbana
  De Spaanse invloeden bij de Dolce & Gabbana show
 • Bottega-Veneta
  Kendall voor Bottega Veneta
 • BP_24926702
  Model met vitiligo bij de show van Ashish tijdens Londen Fashion week.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties