0

kanye west jean touitou 150Wie even diep in zijn geheugen graaft, kan zich wellicht nog wel herinneren dat Kanye West een tijd terug een collectie heeft gemaakt voor A.P.C. Twee maanden geleden showde het merk haar nieuwe mannencollectie en daar nam Jean Touitou, ontwerper van het merk, het woord N*ggas in zijn mond naast dat hij een bordje omhoog hield met de tekst ‘N*ggas in Paris’, jawel uit het nummer van Kanye en Jay Z.

Hij hield het bordje omhoog om de look te omschrijven die op de catwalk verscheen, iets wat hij vaker doet. Voordat hij ermee op de catwalk verscheen, had hij goedkeuring aan Kanye gevraagd (de twee zijn vrienden) die het helemaal zag zitten en zijn approval gaf. “I love this vibe“, zou Kanye West gezegd hebben.

Blijkbaar begreep Jean Touitou niet helemaal dat je het woord N*ggas niet te pas en te onpas kan gebruiken: nadat hij op zijn vingers werd getikt, bood hij zijn excuses aan en dacht dat daarmee de kous af was. Zo makkelijk gaat dat dus niet want vorige week is één van zijn A.P.C. stores aan één zijde beklad met het woord N*ggas. Aan de andere kant van de winkel stond met graffiti een woordenboek uitleg van de term: “Contemptuous, offensive and racist term for a black person“.

Iedereen die van plan was bij de A.P.C. winkel een item te kopen en tegen de graffiti aanliep, bedacht zich vast twee keer voor de store in te lopen. Vrijwel niemand wil natuurlijk geassocieerd worden met een racistische teksten.

Bekijk de foto’s van het woord N*ggas op de winkel en de woordenboek uitleg hier!

  • APC
    Kanye en Jean Touitou

(Beeld: www.apc.fr)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties