0

3D schoenIris van Herpen deed het al tijdens de Parijse Fashion Week: ze stuurde modellen de catwalk op met bizarre 3D geprinte schoenen. Het waren echte kunstwerkjes met een soort kristallen die uit de onderkant kwamen. Kennelijk heeft ze veel mensen geïnspireerd met het bijzondere schoeisel!

Voor Milan Design Week waagden vijf anderen zich namelijk ook aan de vooruitstrevende techniek om mode hoogstandjes mee te ontwikkelen. De bijzondere hakken worden tentoongesteld op de ‘Re-inventing Shoes‘ expositie die tijdens de design week te bezichtigen is. Voor de ontwerpen zijn vijf designers gevraagd om door architectuur geïnspireerde schoenen te printen. De expo wordt mede mogelijk gemaakt door United Nude, een merk dat bekend staat om zijn experimentele schoenen met vaak bijzondere vormen. Zij zijn ook zelf bezig met het ontwikkelen van 3D print schoenen om te verkopen.

Voor het printen zijn twee stoffen gebruikt: hard nylon en een zacht rubbermateriaal. Dit laatste moet ervoor zorgen dat de schoenen prettiger draagbaar zijn. Je kan de te gekke creaties hieronder bewonderen. Oordeel zelf maar of de schoenen er draagbaar uitzien.

Je kunt Milan Design Week vanaf vandaag tot 19 april bezoeken.

  • 3D schoen 4
  • 3D schoen 3
  • 3D schoen 2
  • 3D schoen 5
  • 3D schoen 6
  • 3D schoen
    De 3D geprinte schoenen van Iris van Herpen

(Beeld: www.unitednude.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties