0

stella 150Het is geen verrassing dat in de mode weleens controversiële dingen gebeuren. Niets gaat voorbij aan de wereld van social media en het internet en daarom moet je als modeontwerper soms ook iets beter nadenken over de perceptie van dingen die je doet.

Dit geldt ook voor Stella McCartney. Zij kreeg namelijk afgelopen week een storm van kritiek over zich heen toen ze een backstage foto op Instagram plaatste van model JiHye Park gehuld in een shirt waarmee de ontwerpster geld op wil halen voor het goede doel. Het model is volgens velen aan de te dunne kant. Zo gingen instagrammers los op het kiekje met uitlatingen als: “sick, disgusting, not a real woman“.

Je begrijpt dat Stella door dit voorval niet in een goed daglicht kwam te staan. Een paar dagen later verwijderde ze de foto van JiHye en wisselde deze om voor een foto met hetzelfde t-shirt maar dan met het Engelse model Malaika Firth“We should have been more mindful… It was a quick snap done backstage that was misleading. We listened to our followers and we took it down and replaced it. We can only apologise if we offended anyone”, aldus een woordvoerder van Stella.

Met elk shirt dat verkocht wordt, doneert Stella 15% direct aan het Linda McCartney Centre dat zich inzet voor betere kankerbehandelingen. Stella had enkel goede bedoelingen, maar de volgende keer denkt ze waarschijnlijk wel iets beter na voordat ze iets online gooit.

Bekijk de foto’s hieronder.

  • 1389109_731595916919178_1832146492_n
    Stella McCartney: Our exclusive Summer 2015 show invite t-shirt backstage yesterday at l'opera! Shop it online here > http://bit.ly/1rDkBZW #StellasWorld #Summer15 #PFW
  • stella-mcccartney-v2
    JiHye Park

www.instagram.com/stellamccartney

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties