0

Barbie avaAl jaren wordt er getwist over het figuur van de Barbie. Het zou schadelijk zijn voor jonge kinderen en een slecht voorbeeld geven, aangezien het menselijk lichaam nooit aan de proporties van de pop kan voldoen. Ondertussen zijn er ook al échte Barbie-meisjes onstaan, die aan hun lijf en gezicht hebben laten sleutelen om op Barbie te lijken.

Kunstenaar Nickolay Lamm is hier al een tijdje klaar mee en doet zijn uiterste best om een zo menselijk mogelijke Barbie te creëren. Een pop die, in tegenstelling tot de Barbie van nu, zou kunnen leven, lopen en menstrueren als ze echt was. De ‘Average Barbie’ is een pop die dus wél als voorbeeld kan dienen en kindertjes geen gekke ideeën over het menselijk lichaam in hun hoofd prent.

”Veel mensen vragen waar ze een normale Barbie kunnen kopen. Maar niemand kan zo’n pop kopen, want het is nog niet op de markt”, vertelt de ontwerper. Daarom is hij nu druk bezig om toch aan de wens van de klant te voldoen. Zo heeft zijn ontwerp bruin haar en kan ze haar polsen, knieën, ellebogen en voeten bewegen. Ook is hij van plan om in de toekomst bijpassende huizen en kleding te ontwerpen en wil hij de ‘normale Barbie’ in verschillende maten en verschillende afkomsten laten maken.

De Lammily pop, wat de officiële naam is voor de Barbie met menselijke proporties, kan pas in de schappen liggen als Nickolay sponsors heeft gevonden. Hij moet namelijk zo’n 95000 dollar bij elkaar trommelen wil hij 5000 van de poppen laten maken. Echter heeft hij er alles voor over om de onrealistische Barbie van haar troon te stoten. ”Ook al is er maar tien procent kans dat de pop het zelfbeeld beïnvloedt, dat vind ik genoeg om haar te laten maken!”

”De Lammily pop is een statement op zichzelf: normaal is mooi”, vindt de kunstenaar. Ben jij het met hem eens? Bekijk de pop hier beneden.

Average Barbie Barbie1 Barbie2 Echte Barbie lammily popNormale Barbie Barbie Barbie3

(Tekst: Indra Jager)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties