0

PHOTO Karlie KlossHet zijn zware tijden voor freelance fotografen. Niet alleen werken ze van klus naar klus, ze moeten ook nog eens heel goed op hun hoede zijn dan anderen er niet zomaar met hun foto’s vandoor gaan zonder credits te geven.

Dit gebeurde de New Yorkse fotografe Rachel Scroggins. Tijdens de New York Fashion Week in 2013 was zij backstage aan het werk toen zij van Karlie Kloss dit inmiddels legendarische kiekje schoot. Op de foto zien we het supermodel backstage bij de Oscar de la Renta show een selfie maken. Rachel liet de foto achteraf aan Karlie zien die superblij was met het shot en Rachel verwees het model naar haar site. Vervolgens plaatste Karlie het kiekje op haar eigen Instagram account zonder hierbij enige credits te vermelden. En daarmee begon voor fotografe Rachel de ramp.

De foto op Instagram kreeg meer dan 16.000 likes maar doordat Karlie Kloss geen credits bij de foto had vermeld, wist niemand wie het kiekje geschoten had. Karlie bood later haar excuses aan de fotografe aan door een berichtje onder de foto te plaatsen, maar die werd snel door honderden andere berichtjes op Instagram bedolven.

Inmiddels is de foto die Rachel maakte in verschillende magazines en ook online gepubliceerd, dit alles zonder credits. Hierdoor loopt de freelance fotografe duizenden dollars mis en alleen doordat Karlie Kloss te laks was om Rachel’s naam bij de foto te vermelden. Auw!

  • De originele foto die Rachel Scroggins van Karlie maakte
    De originele foto die Rachel Scroggins van Karlie maakte
  • in retrospect of this recent #nyfw...I realize I got caught taking a LOT of selfies! (all for the sake of Instagram!) #y
    in retrospect of this recent #nyfw...I realize I got caught taking a LOT of selfies! (all for the sake of Instagram!) #yikes

www.thegreyestghost.wordpress.com

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties