0

Bruce Jenner jurk DVF 2Bruce Jenner is er voor uitgekomen transgender te zijn en Hollywood zou Hollywood niet zijn als niet iedereen er iets over te zeggen heeft. In het geval van Bruce zijn dat vooral steunbetuigingen en bewonderende woorden. Ook Diane von Furstenberg wilde haar support aan Bruce kenbaar maken, maar de manier waarop is op zijn minst twijfelachtig te noemen.

Op het officiële DvF instagramaccount verscheen een gephotoshopte versie van een iconische DvF campagne. In de originele campagne zien we Diane met één van haar iconische wikkeljurken aan met de slogan: Feel like a woman, wear a dress. In deze variant op de klassieke advertentie was het hoofd van Bruce op Diane’s lichaam gephotoshopt en ontbrak de tekst. Het resultaat was dus Bruce Jenner in een jurk.

Diane bedoelde dit duidelijk niet beledigend, getuige de bemoedigende en positieve woorden die bij de foto stonden: “Bruce Jenner… You are the woman you wanted to be! I salute your strength, courage and honesty. By speaking out, you have spoken for so many who suffer.. … Love Diane”. 

Begrijpelijkerwijze schoot de post niet bij iedereen in het goede keelgat. Zo zou Diane hiermee voor Bruce bepalen wat voor en vrouw hij zou willen zijn en hoe hij eruit moet zien. De post is dan ook nergens meer op haar social media te vinden, maar op het internet gaan natuurlijk wel screenshots rond. 

Toen DvF gevraagd werd om te reageren op het incident werd er geen ‘schuld bekend’. Het enige dat Von Furstenberg zei waren meer bemoedigende woorden naar Bruce toe: “I admire Bruce Jenner’s strength, courage and honesty and have so much respect for him using his voice to speak for people who have none. I wish him nothing but a lifetime of happiness.”

Bekijk de post op het DvF account hieronder.

  • Bruce Jenner jurk DVF

(Beeld: www.instagram.com/DvF)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties