0

Als er een Chanel lancering plaatsvindt, zit elke beautyliefhebber op het puntje van haar stoel. Vanaf 17 augustus 2012 is er een nieuwe geur te koop van het Franse modehuis en wij hebben er vandaag al even aan mogen sniffelen.

Coco Noir is gebaseerd op twee inspiratiebronnen. Als eerste Venetië, één van de favoriete plekken van Gabrielle (Coco) Chanel. Zij reisde daar voor het eerst heen in de jaren ’20 na het overlijden van Boy Capel, haar enige liefde. Door de schoonheid van de stad voelde zij zich weer beter. Daarnaast was zwart heel belangrijk bij de ontwikkeling van het parfum. Voordat Gabrielle de ‘little black dress’ bedacht en later het ‘little black jacket’, droegen mensen alleen zwart als ze aan het rouwen waren.

Zwart + de Italiaanse stad = een nacht in Venetië. De donkere hemel, het golvende water, het zwarte fluweel. Jacques Polge, één van de creatieve breinen achter Chanel parfums, creeerde Coco Noir met deze gegevens in zijn gedachte. Het is een orientaalse geur geworden, die in die zin lijkt op voorgangers Chanel Coco en Chanel Coco Mademoiselle. Maar Coco Noir heeft een frisheid die normaal niet te vinden is bij dit type parfum.

De top van het parfum bestaat uit pompelmoes en bergamot. Het hart bevat roos, jasmijn, narcis en gereniumblaadjes. De basis van het parfum is tonkaboon, patchoeli, sandel, bourbonvanille en witte muskus wierook.

Coco Noir Eau de Parfum is vanaf 17 augustus te verkrijgen voor 92 euro (50 ml) en 132 euro (100 ml).

Het prachtige parfumflesje

Gabrielle in Venetië

www.chanel.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties