0

VAN ON

To Paris with love from 9streetsonline

Exact vijf jaar geleden zaten Roos, mijn compagnon (alhoewel mijn man zegt dat ik met haar getrouwd ben), en ik nog heel relaxed uitgebreid te brainstormen met verse munttheetjes en lekkere broodjes in de Wolvenstraat. Zij benaderde mij met haar idee om een online warenhuis voor de winkels in de 9 Straatjes te beginnen. Een webshop voor ons favoriete winkelgebied.

We werden verliefd op het plan en gingen tot in de puntjes van elke punt. Hoe ziet de knop linksboven eruit, welke kleur wordt het sterretje van ons logo, of toch geen sterretje? Welke vorm stickers komen er op de pakketjes.... We spendeerden uren aan de kleinste details. Als ik toen had geweten waar we aan begonnen. Haha! Inmiddels zitten we er namelijk nooit meer zo relaxed bij als toen, sterker nog ik zit al bijna 5 jaar in een soort Thalys (in dat stuk tussen BXL en Parijs), kijk nooit tv, lees geen enkel boek, heb een verwaarloosde muisarm en slaap max 6 uur per nacht. Ik verlang soms terug naar dat gezellige cafeetje, naar die heerlijke ideeënfase zonder verantwoordelijkheid. Gewoon fantaseren over totaal onbelangrijke en onbetaalbare details, zoals een exclusieve tas waar we er even 1000 van hadden besteld voor onze eerste klanten. Waarom doen andere webhops dat niet? Ze doen iets niet goehoed. Tssss. Inmiddels begrijpen wij helaas dondersgoed waarom je geen dure tassen gratis weg geeft.....

"Er gaan ook glitterschoentjes naar New York, porseleinen ananasjes naar Zwitserland en oorbellen naar Dubai"

Maarrrr ondertussen staat ons digitale dak over het gebied als een echt warenhuis.. We vertegenwoordigen ruim 40 onafhankelijke winkels op het platform en versturen pakketten de hele wereld over. Okay, okay, heel veel pakketjes kunnen we gewoon de gracht over ‘werpen’, aan Amsterdamse klanten geen gebrek, maar er gaan ook glitterschoentjes naar New York, porseleinen ananasjes naar Zwitserland, oorbellen naar Dubai en een iPad cover naar Spanje. Gisteren werd er nog een pakketje samengesteld met mijn lievelings parfum -Straight to Heaven- van Skins Cosmetics, een leren jurkje van Tony Cohen en een kittig setje van Love Stories, schattig folietje erom, handgeschreven kaartje erbij (nog net geen Love Actually Mister Bean potpourri erbij) hoppa naar Parijs! From us with love! Ik zie het dan even helemaal voor me… Dat zo’n coole Parisian chick met hoed en sigaret daar, in haar loftachtige appartement gevuld met antieke Franse meubels, aan de Rue Marie et Louise ONS pakketje in ontvangst neemt, alsof ze even een dagje heeft geshopt in the 9 Streets van Amsterdam. Dat vind ik gewoon tres coolio! Nu maar hopen dat ze niets retourneert.

Zelf shop ik ook online. Meestal rond middernacht. When else? Heerlijk geen te kleine paskamers met stofvlokken, geen TL-lamp die mijn gezichtshaar uitlicht alsof ik een knaagdier ben, geen gelul met zo’n verkoopster, geen schuldgevoel over kijken, kijken, praten en niets kopen. Ik heb überhaupt geen tijd om te gaan winkelen. Van boodschappen tot aan Praxis, van gloeilampen tot aan shampoo: allemaal online. En fashion al helemaal. Zo’n rek doorploeteren is toch veel vermoeiender dan 1 klik op zwarte jurkjes? Daarom gingen wij en gaan we voor online, steeds meer extra services, nieuwe bezorgopties, achteraf betalen, we gaan voor online shopping 6.0. Maar toch openden we een maand geleden onze eigen fysieke winkel. OU. Boutique by Val + Rose. Met een kassa en allemaal kleerhangers en een etalaaaage. Het klinkt bijna prehistorisch. Van On naar Offline.


NAAR OFF

OU. Boutique by Val + Rose

Pourquoi pas! Omdat we in de loop van de jaren ZO veel mooie labels, ontwerpers en gave dingen zijn tegengekomen dat we die wel moesten ‘delen’ met onze bezoekers, die gecureerde (hier mag ik niet weer per ongeluk ‘gecurateerde’ schrijven!) pieces sloegen enorm aan. En dat vroeg om meer dan alleen clicks. We wilden heel graag een echte tastbare plek creëren, ook een stukje bricks in de 9 straatjes vullen met onze eigen stijl. Dat werd OU. Boutique by Val + Rose, in een mooi pandje in de Reestraat. Ici moet je dus zijn voor coole stylishe ‘boutique’ brands uit Italie, Frankrijk, Spanje, L.A., Australië en Scandinavië die wij hebben gespot en geselecteerd. Het idée: een multibrandstore waar je high end basics en statement pieces in de combi gooit to nail that effortless Pinterestlookje.

"...Met merkjes die de voortplanting bevorderen"

Speaking of nails. Die kun je terplekke laten gellakken, bij Le Petit in het souterrain, zodat ze weer 2 weken firm en shiny meegaan, ik typ nu bijvoorbeeld met vuurrood (aanrader!)…. Eigenlijk is OU. een mini departmentstore want er is ook een afdeling voor kindjes OU.Baby! Met merkjes die de voortplanting bevorderen zelfs bij mensen die niet moeten denken aan (nog) een baby. Ik mag dan ook niet te vaak naar de kleine schoentjes met panterprint kijken. Okay okay! Ik houd nu op met dit verkopersreclameverhaaltje. Als je een kijkje komt nemen bij OU. dan hoop ik dat je je net zo goed kan beheersen als Annic. Want OU. La la laaa zij ging de deur uit met iets TE veel tassen!


Tekst en beeld: Valerie van der Meer

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties