0

Ben jij je bewust van je looks op de werkvloer? Kleed jij je naar je functie of vind je het juist moeilijk om je zakelijke look een eigen touch mee te geven? Danie helps you out! Want wat draag je nu bij een baan in de PR? Hoe kleed je je op een functie in de zuidas of als sales buitendienst?

"Wie denkt dat je op de zuidas steevast in een kokerrok en blazer moet verschijnen en dan het liefst alles in zwart heeft het mis"

Wie denkt dat je op de zuidas steevast in een kokerrok en blazer moet verschijnen en dan het liefst alles in zwart heeft het mis. De fashion trends van het seizoen vertaal je hier ook juist door op de werkvloer, maar vooral belangrijk; blijf bij jezelf.  

"Het begint allemaal bij de basisgarderobe"

Het begint allemaal bij de basisgarderobe. Een heel cleane basis vind ik belangrijk, denk hierbij aan een goed shirt en pak. Met clean bedoel ik dat je de blazer niet alleen als pak draagt maar ook moet kunnen dragen op een goede skinny jeans. De skinny jeans moet je weer met een overhemd kunnen dragen en een goed suede jasje. Het suède jasje draag je vervolgens niet alleen met een overhemd maar ook over een t-shirt voor in je vrije tijd. Het optimaal benutten van je garderobe is heel essentieel, onderscheid tussen je werk en privé garderobe is nergens voor nodig. De enige scheiding die je in je garderobe zou kunnen maken is tussen day en night. Welke basitems je nodig hebt voor een corporate functie?

1. Het Pak
Ben je meer creative/jong? Ga dan voor een pak van Amator. Meer clean/Scandinavisch? Kijk dan bij Filippa K/Samsoe & Samsoe. De blazer en broek draag je ook los van elkaar.

2. Overhemd
Een overhemd moet hagelwit zijn, koop elk seizoen een nieuw exemplaar. Een verkleurd shirt is echt een no go!


3. T-Shirt
Het vinden van het beste t-shirt kan soms moeilijker zijn dan je denkt. Koop nooit een te klein shirt, ga liever voor een wat ruimer vallend shirt en stop dit in je broek/rok voor wat meer lucht.


4. Rok
Wat past er bij jouw figuur? Een plooirokje, a-lijn of meer aangesloten?  


5. Maillot
Een matte 60 denier van Wolford of Falke moet je in je kast hebben! Wil je toch wat meer transparantie? Ga dan voor een stipje of geef wat meer rock & roll aan je look met een fishnet (niet te grof) panty. Over een andere panty is wat mij betreft geen discussie mogelijk ;-).


6. Riempje
Onmisbaar! Investeer in een mooi leren exemplaar, ga ook prima voor een subtiele cowboygesp of stad.


7. Sjaaltje
Een lang, smal stropdassjaaltje combineer je op verschillende manier. Sla het een keer om de hals en laat de uiteinden los langen voor meer lengte of draag het in een strik. Sla ‘m ook eens om je middel of heup als riem.


8. Het laarsje
Ga je voor een clean leren laarsje met hoge hak van Zara of liever iets stoerder maar toch netjes van bijvoorbeeld Toral? It’s up to you!


9. Jas
In het voorjaar is een trenchcoat essentieel, in de winter een mantel of herenjas.


10. Coltrui
Bij voorkeur van cashmere.


11. Ballerina/loafer
Zorg er te allen tijde voor dat je schoenen er netjes verzorgd bij lopen.


Wil je uit werk direct door naar een borrel? Met een kleine switch ben je ready to go! Neem een clutchbag mee in je werktas en wissel eventueel je loafer voor een goede hak.

Kortom, investeer in items en mix en match het juist met je vrijetijdsgarderobe, benut al je items! Blijf bij jezelf en blijf de staat van je kleding kritisch beoordelen. Koop nooit iets te kleins en vervang ze als het verkleurd oogt. Kind kan de was doen!  

Tekst en beeld: Danie Bles

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties