0

Mmm, nu het buiten alsmaar kouder en donkerder gaat worden, wordt lekker knus binnenblijven en genieten van een goede film alleen maar fijner. Wij kunnen ons stiekem wel verheugen op een luie zondag, waar helemaal niets hoeft en alles mag.

Om deze luierdag toch nog een beetje verantwoord te maken, zien wij dit als de uitgelezen gelegenheid om ons te verdiepen in de aankomende Oscars. Want ja, ook al worden de awards pas in 2016 uitgereikt, dat wil niet zeggen dat we de films dan pas hoeven te kijken. Ook dit najaar zijn er weer genoeg kanshebbers. Wij hebben vijf must sees voor je op een rij gezet die je gezien moet hebben voordat de winnaars bekend zijn. Kijk je mee?

Spotlight

Spotlight vertelt het verhaal van The Boston Globe's "Spotlight" team, het oudste journalistiek onderzoeksbureau van de Verenigde Staten en hun weergaloze ontdekking van seksueel misbruik in de katholieke kerk. Geregisseerd door Josh Singer met onder andere Rachel McAdams, Michael Keaton en Mark Ruffalo in de hoofdrollen. Het 'Spotlight-team' won in 2003 de Pullitzer Public Service prijs voor het opkomen van de rechten van misbruikte kinderen.


The Revenant

The Revenant is een West-thriller die het verhaal van Hugh Glass, gespeeld door niemand minder dan Leonardo DiCaprio, vertelt. Hugh handelt in bont en wordt verscheurd door een beer, beroofd en voor dood achtergelaten na het overleven van de moord op zijn zoon door zijn medereizigers. Het verhaal gaat over wraak en overleven en wij hopen dat DiCaprio hiermee eindelijk de Oscar voor Beste Acteur wint.


Youth

Youth is een Italiaanse film geschreven en geregisseerd door Paolo Sorrentino. Michael Caine speelt een gepensioneerde orkest componist en gaat samen met zijn dochter, gespeeld door Rachel Weisz, op vakantie op de Alpen wanneer hij een onverwachte uitnodiging krijgt...


Room

Actrice Brie Larson levert een geweldige acteerprestatie met dit hartverwarmende drama over een vrouw die gevangen wordt gehouden in een geluiddicht tuinhuisje. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van haar zoontje, die wordt verwekt op het moment dat de vrouw al twee jaar gevangen zit. Een ware thriller, maar ook een bijzonder mooi drama.


Joy

Joy bevat alle ingrediënten voor een goede film. Hij is geregisseerd door dezelfde regisseur die ook Silver Linings Playbook en American Hustle regisseerde en heeft Bradley Cooper, Jennifer Lawrence en Robert De Niro in de hoofdrol. Het verhaal? Een comedy-drama over een moeder van drie kinderen die besluit het heft in eigen handen te nemen en uitgroeit tot de president van haar eigen familie dynastie.


Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties