0

Ontkennen kan niet langer: het warme-truien-wollen-sokken-seizoen is aangebroken. De temperaturen duiken al geregeld onder de 5 graden Celsius en in het zuiden van het land is er zelfs al sneeuw gevallen! De naderende vrieskou vraagt om een totaal andere garderobe dan wat we tot nu toe hebben gedragen en dus is het de hoogste tijd voor 'dat' klusje: het opruimen van je kledingkast. De winterkleding mag naar voren en zomerse topjes, bikini's en kanten kimono's worden opgeruimd.

Het is misschien een verplicht nummertje, het opruimen van je kast, maar het hoeft absoluut niet vervelend, moeilijk of een ellenlang proces te zijn. Eigenlijk is het best wel makkelijk. En met deze straight forward opruimtips van styling goeroe Rachel Zoe weet je helemaal waar je mee bezig bent:

1. Alle kleding die je het komende half jaar niet gaat dragen berg je netjes op in dozen, zakken, lades, wat je maar wilt, zo lang het maar niet in het zicht is.

2. Vervolgens is het tijd om je truien, sweaters en jassen tevoorschijn te halen. Vind je het overweldigend om dit in een keer te doen, dan doe je dit lekker in fases: eerst je herfstjas en regenjas en pas half november bijvoorbeeld je dikke winterjas.

3. Om overzicht te houden is het belangrijk om te organiseren. Sorteer de kleding in je kast op stijl, kleur en lengte. Op deze manier kom je er het makkelijkst achter dat je al vier zwarte blazers hebt en een vijfde dus écht overbodig is.

4. Bij opruimen hoort natuurlijk ook het wegdoen van kleding, maar - beware - dit betekent niet dat je je kleding weggooit! Alle items die niet meer bij je stijl passen of die qua maten niet meer passen kan je een tweede leven geven door ze te doneren. Zijn het prijzig items die nog in hele goede staat zijn? Dan is het het waard om een Marktplaatsaccount te maken en ze via dit platform te verkopen. Zo krijg jij een extra zakcentje en de ander een geweldig koopje!

5. En last, but not least, Rachel Zoe heeft ook een tip voor ons in petto als het gaat om het aanschaffen van nieuwe kleding: zoals je nooit hongerig boodschappen zou doen, zo moet je ook nooit roekeloos de stad in gaan. Evalueer wat je nodig hebt, bedenk waar je dat wel kopen en waag je in de stad met een missie. Op deze manier hou je je kast opgeruimd en overzichtelijk.

En, had jij iets aan deze tips van Rachel Zoe?

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties