0

De zomer komt bijna aan zijn eind (helaas!!). In de zomerperiode is het vaak net wat rustiger op het werk, maar daar komt nu langzaamaan een eind aan. We krijgen weer steeds drukkere en vollere dagen. 

"Deze repen zijn ideaal omdat je meerdere porties in één keer maakt. Zo kun je de hele week lekker snacken"

De vakantie is voorbij, de kinderen gaan weer naar school toe, er komen nieuwe projecten op het werk en de snoeppot op je bureau lonkt. Hierdoor kan het er gemakkelijk bij inschieten om gezond te snacken tussendoor, want een mangotaart of een smoothiebowl neem je nou eenmaal niet zo eenvoudig mee. Ik weet hoe verleidelijk het is om bij het pompstation even snel een snackreep te halen, maar wist je dat je deze ook heel makkelijk zelf kan maken? 

Deze repen zijn ideaal, omdat je meerdere porties in één keer maakt. Zo kun je de hele week lekker snacken. Ik weet zeker dat manlief en je kids hier ook heel blij van worden. Dus heb je dit weekend nog een gaatje, duik dan de keuken in om deze notenrepen te maken. 

Ingrediënten (8 porties)

  • 100 gram gemengde noten (beste is ongebrande)
  • 30 gram lijnzaad
  • 30 gram kokosrasp
  • 20 gram cacaonibs
  • 30 gram gepofte rijst
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 dadels
  • 3 eetlepels honing

Extra: ovenschaal of bakblik

Hoe maak je het

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Hak de noten grof en de dadels fijn en meng deze in een kom met de rest van de ingrediënten en voeg een snuf zout toe. Roer goed door zodat de honing overal een beetje zit en het straks goed blijft plakken.

3. Bekleed je bakblik met bakpapier en vul deze met het mengsel. Druk stevig aan met een natte lepel of met je handen. Zet in de oven voor 20 minuten. Snijd daarna in repen en laat afkoelen. Je kunt je een aantal porties invriezen zodat je er op andere dagen ook nog van kan smullen. Bewaar de repen in een luchtdicht bakje.

notenreep

Tekst: Lisa van Cuijk

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties