0

lieke 150Nu het steeds kouder wordt in Nederland trekken ook de beroemde Nederlanders massaal, net als iedereen, hun winterjassen uit de kast. Ondanks dat faux fur jassen deze herfst een grote trend zijn, kiezen sommige BN’ers liever voor the real deal en daar is Bont voor Dieren niet erg blij mee.

Om de mensen in Nederland erop te wijzen dat het dragen van een dierenvelletje echt een no go is, riep deze dierenbeschermingorganisatie ‘Dom Bontje van het jaar’  in het leven. Aardig wat bekende Nederlanders maken zich schuldig aan het dragen van echt bont, waaronder Lieke van Lexmond die nu genomineerd is in deze categorie. De presentatrice werd meerdere malen gespot terwijl zij een parka droeg die gevoerd is met konijnenbont.

Bont voor Dieren nomineert ook zangeres Caro Emerald, Roy Donders, Yes-R, Natasja Froger en Django Steenbakker. De organisatie heeft alle genomineerden ruim van te voren een brief met informatie gestuurd over hoe de beestjes moeten lijden voor hun kledingstukken. De BN’ers bleven stug het echte vachtje dragen in plaats van over te stappen op faux fur, behalve Doutzen Kroes. Het model droeg een jas met een kraag van coyote: na de brief te hebben ontvangen heeft zij die gelijk verwijderd van haar kledingstuk. Door het verwijderen van de kraag zal zij niet ‘Dom Bontje van 2014′ worden.

Wil jij meebepalen wie de titel ‘Dom Bontje’ krijgt? Laat jouw stem dan op Bontvoordieren.nl achter. Begin januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

  • lieke

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties