0

Omdat Annic zo smult van al mijn trouwverhalen vroeg ze me een drieluik te schrijven over de voorbereidingen van mijn bruiloft. Vorige maand vertelde ik je over hoe ik gevraagd ben en vandaag neem ik je mee in onze wedding preparations.

"Hoewel ik trouwen fantastisch vind, had ik het hele plaatje nog totaal niet uitgedacht. Mijn verloofde had dit wel meer"

Het begint al aardig op te schieten, nog een maand en dan sta ik daar in mijn jurk met natte ogen. Ik ben nogal een jankerd haha. Als je gaat trouwen komen er heel wat vragen op je af. Wat wordt het thema? Wie nodig je uit? Willen we een band of een dj? Of allebei? Trouwen we vanuit ons ouderlijk huis? Op die laatste vraag hadden we al direct het antwoord: wij zijn niet zo traditioneel ingesteld dus dat hoeft voor ons niet zo nodig. Maar voor andere moesten we langer nadenken. 

Hoewel ik trouwen fantastisch vind, had ik het hele plaatje nog totaal niet uitgedacht. In tegenstelling tot veel vrouwen misschien. Mijn verloofde had dit wel meer. In ieder geval had hij één specifiek moment al uitgedacht: wanneer we elkaar die dag voor het eerst gingen zien. Dat moment was voor hem het liefst voor het altaar….pfff. Op zich wel een romantisch idee natuurlijk, maar wanneer doen we dan de foto shoot? Dat kan toch veel beter van tevoren? Als je make-up nog recht zit en er verder niemand op je staat te wachten? 

"Ze vertelde me dat het niet alleen ongeluk brengt om je bruidsshoot al te doen voordat je daadwerkelijk ja hebt gezegd, maar ook dat je heel anders uit je ogen kijkt tijdens de shoot"

Dit soort vragen dus. Na lang zeuren kon ik Jorg overtuigen dat het echt handiger was als we elkaar van te voren al zouden zien, zodat we genoeg tijd hebben om trouwfoto's te maken. Dan zouden mensen ook niet op ons hoeven te wachten midden in het programma. Totdat ik ging lunchen met mijn visagist Angelique Woudenberg. Zij heeft al menig bruiloft meegemaakt en vertelde me dat het niet alleen ongeluk brengt om je bruidsshoot al te doen voordat je daadwerkelijk ja hebt gezegd, maar ook dat je heel anders uit je ogen kijkt tijdens de shoot. Dit omdat je van te voren natuurlijk gespannen bent en erna helemaal verliefd en relaxed. 

Best wel een goed punt. Daarnaast blijkt het licht toch ook beter te zijn later op de middag. Ok, daarna moest ik nog even uitleggen aan Jorg dat ik niet naar hem luister maar wel naar mijn visagist haha… Gelukkig pakte hij het goed op en vindt hij het helemaal leuk dat het toch gaat zoals hij het bedacht had.

Over visagie gesproken, we vonden het in de voorbereidingsfase hilarisch om zelf even te kijken wat er zou gebeuren als mijn verloofde mijn visagie zou doen voor onze bruiloft: 

Tip: onderhandelen over je droom is de normaalste zaak van de wereld
Toen we ons door al dit soort vragen heen worstelden, viel het op dat bij veel opties en keuzes het heel normaal is dat je hierover onderhandelt. Als je namelijk gaat trouwen wordt alles standaard drie keer zo duur. Het is een van de drie B's: Baby's, bruiloften en begrafenissen. Het zijn de drie pijlers waar omheen een zeer grote service industrie is ontstaan. En over het algemeen blijkt dat mensen bij deze drie gebeurtenissen het minder gemakkelijk vinden om te onderhandelen over wat er wordt aangeboden. 

"Termen als snij-geld (wanneer je je eigen taart meeneemt naar een locatie) en kurkengeld (wanneer je je eigen wijn wilt schenken) vliegen je om de oren"

Daar maken sommige aanbieders dan ook dankbaar gebruik van. Best bizar. Huur je een locatie voor je bruiloft en wil je wat leuks doen of schenken, dan is alles ineens vele malen duurder dan voor een verjaardagsfeest op dezelfde locatie. Termen als snij-geld (wanneer je je eigen taart meeneemt naar een locatie) en kurkengeld (wanneer je je eigen wijn wilt schenken) vliegen je om de oren. Wij vonden bijvoorbeeld de prijs voor een glas champagne nogal hoog. Bleek dat we het hoge bedrag niet per sé betaalden voor betere champagne, maar voor de grootste champagne glazen die ze hadden. 

We konden kiezen uit drie soort glazen en automatisch gaat men er vanuit dat je niet wilt besparen op je droom. Maar juist door te onderhandelen zorg je ervoor dat je droom uitkomt. Dus zorg dat je er op een leuke manier bovenop zit, en vraag hoe de prijs is opgedeeld. Voor elk budget kan je dingen gedaan krijgen met een gezonde Hollandse handelsdrift.

"O, en dan is er natuurlijk nog een heel proces voor het uitkiezen van DE JURK!"

Wil je ons volgen in de aanloop naar ons huwelijk? Bekijk de speciale trouwvideo's op mijn YouTube kanaal en abonneer je zodat je niets mist!

O, en dan is er natuurlijk nog een heel proces voor het uitkiezen van DE JURK! Daar kom ik in een extra post op terug. Ik hoop dat je wat aan deze post hebt gehad! Wij gaan weer verder met het plannen :-D

Veel liefs Sanny

Tekst en beeld: Sanny Verhoeven

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties