0

Nieuw huis, nieuwe start. Nieuw ideeën. Nieuwe energie! Ja, letterlijk dan – in alle mogelijke vormen. Stroompieken, daar moet je blijkbaar op voorbereid zijn. Deze blonde dertiger is het voortaan. Met een piekstroombeveiliger van 9,99 euro, aangekocht in de lokale Doe Het Zelf om de hoek, waar ze me intussen al bij mijn naam begroeten. Een investering die ik – als ze me eerder bekend was geweest – graag jaren geleden al had gedaan.

"En toen ik dacht dat ik het ergst mogelijke minidrama op donderdagochtend had meegemaakt, begaf exact een week later ook mijn iMac het..."

Enkele weken geleden gaf ons nog behoorlijk nieuwe Nespresso apparaat geheel onverwacht geen teken van leven meer. En toen ik dacht dat ik het ergst mogelijke minidrama op donderdagochtend had meegemaakt, begaf exact een week later ook mijn iMac het. Een ochtend zonder koffie en een ochtend zonder emails, de top twee van ‘Hoe je dag niet te beginnen’ was bij deze afgevinkt.

Het eerste van wat een reeks van twaalf telefoongesprekken met AppleCare zou worden liet me meteen het wellicht minst glamoureuze Carrie Bradshaw moment ooit haalbaar beleven. “Nee, ik heb de laatste weken niet meer geback-upt… Ik zit al een behoorlijke tijd middenin een verhuis en zou maar wat graag al onze spullen beginnen uitpakken, maar ook mijn externe harde schijf leeft al veel te lang een donker bestaan onderin een doos die ik toegegeven als mijn minst favoriete bezittingen labelde.” Jawel, ik beantwoord volledig aan het cliché van de naïeve vrouw die denkt dat het haar niet zal overkomen. Ik vond het eerlijk gezegd al een straffe prestatie dat ik op een dag zo’n speciaal back-up ding in huis had gehaald. Maar goed, het leek me wel beter om aan de AppleCare stem aan de andere kant van de lijn niet toe te geven hoeveel trots ik ervaren had toen ik de aankoop van een externe harde schijf boven die van een nieuwe rok verkozen had. Er zijn zo van die uitspraken waar je je bij een bepaald publiek niet populair mee maakt en het zou me toch maar teleurgesteld hebben mocht mijn gesprekspartner hier niet gepast enthousiast op gereageerd hebben.

"Het arme schaap bleek door een stroompiek getroffen en deze niet overleefd te hebben"

Vier dagen, twaalf telefoongesprekken en heel wat pogingen tot reddingsoperaties later kwam ik in de zogenaamde aanvaardingsfase terecht. Want samen met onze bouwwerken kwam dus ook een einde aan mijn geliefde iMac. Het arme schaap bleek door een stroompiek getroffen en deze niet overleefd te hebben. Het hele huis werd nagekeken, de spreekwoordelijke kink in de kabel ontmaskerd en het mysterie rond de plotse dood van andere elektrische apparaten ontrafeld.

Vandaag werk ik weer aan een volledig opnieuw geïnstalleerd toestel. De enige oplossing lag in het definitief verwijderen van wat nog overbleef van mijn geliefde computer. Dat is gelukt. Maar wel een schone lei als gevolg. De foto’s van dat uit de hand gelopen Kerstfeestje, de laatste verwikkelingen van het leven van de Kardashians en die enkele screenshots van tot mijn verbazing sprekende Facebookstatussen, daar heb ik zelfs nooit afscheid van mogen nemen... Van een nieuwe start gesproken!

Tekst: Valerie Brems

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties