0

UberXUber is een gemakkelijke dienst die bemiddelt tussen taxichauffeurs en mensen die een taxi nodig hebben. Het aantal chauffeurs is sinds de introductie van eind 2012 gegroeid tot meer dan duizend en maakt het je dan ook heel makkelijk om van A naar B te komen.

Nu biedt Uber een nieuwe dienst: UberX, een goedkopere versie van zijn taxidienst in Amsterdam. Je kunt voortaan dus ook kiezen voor een goedkopere vervoersoptie in een middenklasse-auto, zoals een Toyota Prius of Volkswagen Passat. De auto’s zijn kleiner, minder luxe en kosten daarom minder, waardoor je taxiritje een stuk goedkoper is. Een rit met UberX is gemiddeld 35 procent goedkoper dan een rit met een normale taxi.

Het is een uitbreiding van het UberBlack aanbod, waarvoor alleen chauffeurs met een luxe auto in aanmerking komen. De chauffeurs van zowel UberX als UberBlack bezitten dan ook over alle benodigde vergunningen en zal het niet gaan om UberPop, waarbij amateurs worden ingezet.

Uber zal deze dienst starten met enkele chauffeurs, maar er wordt verwacht dat daar in de komende weken ‘honderden’ chauffeurs bijkomen. UberX is momenteel alleen nog beschikbaar in Amsterdam.

  • UberX

(Tekst: Birgit Roobol)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties