0

Dat brillen allang niet meer alleen voor geeks zijn wisten we al lang. En nu bewijst het Arnhemse modeduo Spijkers en Spijkers opnieuw dat brillen superhip zijn!

Het tweetal lanceert hun tweede brillencollectie bij optiekketen Specsavers.

De collectie is gebaseerd op de jaren twintig van de vorige eeuw. Onder de noemer touch of the Roaring Twenties bevatten de monturen ornamenten en details in Art Deco-sfeer, zoals een opvallend vlindermontuur.

Truus en Riet Spijkers in een persverklaring: “De Roaring Twenties is een periode waar we onze inspiratie veelvuldig vandaan halen. Niet enkel vanwege de Art Deco-invloeden, maar bovenal omdat in deze tijd de moderne vrouw werd geboren. Dit heeft geleid tot een collectie brillen met een duidelijk ‘vorm volgt functie’ principe. Zo zijn functionele details decoratief ingezet.”

Naast de vlinderbril bevat de collectie onder meer een klassieke bril in glaskleuren, een licht brilletje met verfijnde draadmetalen pootjes en een bijna vierkant ogende bril in wit parelmoer. De brillencollectie van Spijkers en Spijkers is vanaf eind oktober verkrijgbaar bij alle Specsavers-winkels in Nederland. De monturen kosten € 169,- inclusief standaard enkelvoudige glazen.

Hieronder alvast een voorproefje!

De zusjes Spijkers met twee van hun eigen brillen

Een dik, bruin montuur

Een van de eye catchers uit de collectie, een helderblauw montuur

Een mooie, lichte, transparante tint

Hoe twenties is deze bril! Wauw!

www.specsavers.nl

(Tekst: Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties