0

Amsterdam – Vanaf vandaag nemen we iedere maand een kijkje op de werkplek van iemand uit de fashionwereld. Rachel van de bekende webshop Fashionology.nl

Deze pittige dame is de afgelopen jaren enorm groot geworden met haar webshop vol zelf ontworpen sieraden. Sinds kort heeft Rachel een nieuw kantoor en wij namen natuurlijk een kijkje!

Hoeveel werk je?
“Ik werk sowieso zes dagen per week. Dat is gewoon van negen tot vijf, maar als het werk niet af is vind ik het niet erg om ‘s avonds door te gaan. Ik merk wel nu ik een fijn kantoor heb dat ik veel efficiënter kan werken. Maar ik hou me wel vast aan een beetje structuur, zeker nu ik afgelopen jaar moeder ben geworden.”

Wat zijn precies je werkzaamheden?
“Sieraden ontwerpen en maken. Nieuwe ideeën en plannen bedenken voor Fashionology. Ik houd de webshop bij, doe de styling voor photoshoots, houd de social media pagina’s bij, bedenk giveaways en houd ze bij, spreek af met partners, bedrijven en freelancers waar we mee samenwerken of mee samen gaan of willen werken. Dan moeten er nog perssamples gemaakt worden, contacten onderhouden worden in de modewereld en ik houd contact met ons atelier. Ook komt er nog het hele logistieke aspect van Fashionology bij kijken en moet ik inspiratie opdoen voor nieuwe collecties. Daarvoor reis ik vooral veel. Prijsberekeningen moeten gemaakt worden, net als planningen. Daarnaast houd ik veel blogs en fashion, lifestyle en celebrity nieuws bij online en lees ik veel magazines. En dan vergeet ik vast wel wat!”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
“Ik ben in principe vijf a zes dagen per week op kantoor. Eens in de twee weken zit ik een hele dag in de auto. Wanneer ik op kantoor ben dan ben ik voornamelijk bezig met nieuwe ontwerpen, nieuwe samenwerkingen, beantwoorden van e-mails, maken van sieraden, voorbereiden van shoots en op dit moment ben ik veel bezig met de voorbereidingen van ons nieuwe blog.”

Hoe lang zit je hier al?
“Nog niet zo lang! Sinds januari 2012. Het was helemaal kaal toen we hier in gingen. Ik wist precies hoe ik het hebben wilde en doordat ik alles nog aan moest kleden, kon dat. Er zat zelfs geen keuken in! Mijn man heeft in dit pand trouwens ook een etage voor zijn bedrijf.”

Waarom heb je voor deze minimalistische stijl gekozen?
“Deze Scandinavische stijl past heel goed bij mijn persoonlijkheid. Alhoewel, het is nog niet helemaal af. Ik wil nog graag wat accenten uit New York toevoegen, zoals grote zwarte lijsten.”

Heb je thuis dezelfde stijl?
“Eigenlijk wel. We gaan binnenkort verhuizen, dus dat huis wil echt helemaal zo inrichten. Op dit moment voel ik mij eigenlijk het meest thuis op kantoor, omdat dat gewoon precies is hoe ik het wil hebben.”

Ben je veel op kantoor?
“Nu ik klanten netjes kan ontvangen doe ik dat vaak hier. Maar ik moet toch vaak naar Amsterdam rijden voor bepaalde afspraken, daar zitten gewoon heel veel modebedrijven. Ik probeer het dan wel allemaal op één dag in te plannen.”

Waar heb je de inspiratie voor inrichting vandaan gehaald?
“Ik ben dol op het blog Desire to Inspire, daar haal ik onwijs veel inspiratie vandaan. Ook lees ik veel internationale interieurbladen.”

Met hoeveel mensen zitten jullie hier?
“Ik heb één productiestagiaire en twee creatieve stagiaires, een grafisch vormgever en een goede vriendin die voor ons blog gaat schrijven. Ook zit er hier een vaste fotograaf.”

Het kantoor van Rachel is super clean!

Dit kan toch zo in een designblad?

Hier wil je toch super graag achter werken?

De keuken

www.fashionology.nl

(Tekst: Esmée van Rijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties