0

Amsterdam – Gisterenavond werden de British Fashion Awards uitgereikt. Vorig jaar kwamen er nog twee Nederlandse namen in de Britse lijst voor, maar dit jaar was dat over.

Elk jaar worden de beste modellen en designers beloont met een British Fashion Award. We hebben de winnaars voor je op een rij gezet. Te beginnen met ontwerpster Sarah Burton die voor modelabel Alexander McQueen de functie van creative director vervult. Geen gekke keuze want afgelopen jaar heeft Sarah de trouwjurk van niemand minder dan Kate Middleton ontworpen! Ze nam gisteravond de Designer of the Year award in ontvangst.

Een jurk uit de collectie van Victoria Beckham

De award voor Designer Brand ging naar Victoria Beckham en haar team. En terecht! De voetbalvrouw heeft inmiddels twee succesvolle kledinglijnen op haar naam staan en de derde, kinderlijn, komt er aan!

Ontwerper Christopher Kane bij de Versace for H&M show in New York

Dit jaar werd voor het eerst de New Establishment Award uitgereikt voor de designer die dit jaar zijn naam vestigde in fashionland. Christopher Kane nam de award in ontvangst, hij kreeg hem omdat zijn shows in Engeland de populairste van heel London Fashion Week zijn en omdat hij de rechterhand is van Donatella Versace voor de tweede kledinglijn van Versace: Versus.

Stella McCartney's ontwerpen tijdens Paris Fashion Week 2011

De Red Carpet Award ging naar Stella McCartney. Onder andere Rihanna, Kate Winslet, Madonna en Kate Hudson verschenen op het rode tapijt in haar ontwerpen.

Stella Tennant op de cover van Vogue Italia

Vorig jaar nam de Nederlandse Lara Stone de Model Award mee naar huis, dit jaar mocht het Britse model Stella Tennant dat doen. Zij stond dit jaar op de Italiaanse cover van Vogue, was dit jaar het gezicht van Zara’s herfst/winter campagne en liep onder andere de shows voor Chanel. Hiermee verslaat ze modellen Georgio May Jagger en Kristen McMenamy.

Alexa Chung was heel erg blij met haar award

De British Style Award ging naar model, stijlicoon en presentatrice Alexa Chung die meteen een heel blije foto op Twitter plaatste.

Andere winnaars van gisterenavond:

Menswear Designer: Kim Jones

Accessory Designer: Charlotte Olympia

Emerging Talent Award – Ready-To-Wear: Mary Katrantzou

Emerging Talent Award – Menswear: Christopher Raeburn

Emerging Talent Award – Accessories: Tabitha Simmons

BFC Outstanding Achievement: Paul Smith

Isabella Blow Award for Fashion Creator: Charlotte Gainsbury

www.britishfashionawards.com

(Tekst: Esmée van Rijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties