0

Amsterdam – De Deense kunstenares Nadia Plesner heeft woensdag in Den Haag een kort geding gewonnen tegen modehuis Louis Vuitton. Met de rechtszaak wilde Plesner onder de dwangsom uitkomen die de rechter haar eerder dit jaar heeft opgelegd. Het tassenmerk vroeg een dwangsom van € 5000 euro per dag bij het gebruiken van het beeld. Auwts!

De kunstenares gebruikt op haar website en in verschillende exposities een tas die opvallend veel lijkt op een ontwerp van Louis Vuitton. Met het schilderij vraagt ze aandacht voor de humanitaire ramp in de West-Sudanese regio Darfurnica. Op het schilderij staat een jongetje afgebeeld die de designertas vasthoudt. De lookalike bag staat afgebeeld op het schilderij en is volgens de ontwerpster ‘om aandacht op te eisen over berichten in de media over nietszeggende celebs’.

Volgens de rechtbank weegt de vrijheid van meningsuiting van Presner zwaarder dan het belang van Vuitton. Het schilderij zou een functioneel belang hebben en hierdoor hoeft ze geen dwangsom te betalen. Wat vind jij van het ontwerp?

(Manouk de Boer)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties