0

Amsterdam – Wat doe jij? Ga je op Koninginnedag zelf met al je oude rommel op de vrijmarkt staan of wil je juist zelf koopjes scoren? Wanneer je voor de laatste kiest, hebben wij hier een paar leuke tips.

Alle feestjes zullen in Amsterdam pas rond een uurtje of twaalf of één beginnen. Genoeg tijd om daarvoor als een fashion victim ‘s ochtends vroeg al de marktjes af te struinen. Ook al heb  je een kater, het is zeker de moeite waard om even langs te gaan. Het is tenslotte maar één keer per jaar Koninginnedag.

Jordaan
De Jordaan staat bekend als de gezelligste buurt van Amsterdam. De echte ras Amsterdammers lopen hier en stallen hier ook hun kraampjes uit. Het zijn creatieve mensen die prettig gestoord zijn. De meest orginele items kun je hier dan ook scoren. Je kunt dan ook als een beest tekeergaan tussen alle jasjes, broekjes en hoeden. Probeer toch ook een beetje van de saamhorigheid te genieten, die hier duidelijk voelbaar is.

Vondelpark
Het hipste park van Amsterdam heeft een groot oppervlakte. Het zal er dan ook vol staan met allerlei kraampjes. Veel kinderen stallen hier hun spullen te verkopen en hopen wat geld te verdienen. Hiertussen zitten ook jonge hippe Amsterdamse meisjes die hun hebberigmakende (designer)items verkopen. Je kunt hier dus heel goed een paar fashionable schoenen, sieraden of een jasje op de kop tikken.

NDSM Vrijhaven
Je moet van Centraal Station even over met het pondje maar dan waan je je ook in een andere wereld. Op het NSDM terrein is er een speciaal koninginnedagfestival. Je bent welkom om te genieten van een portie muziek, eten en kunst. Daarnaast zijn er ook een aantal marktjes. Zo is er een vrijmarkt speciaal voor volwassenen in de IJ-Hallen. Je komt dan geen kinderen tegen en waarschijnlijk ook geen kinderkleding en speelgoed. Wij denken dan ook dat het weer een modewalhalla zal zijn. Heb je tijd, ga dan zeker even langs.

Amsterdam-Zuid
Hier bevinden zich de Prada tassen, Balenciaga jeans en Hèrmes sjaals. Soms een beetje te duur voor ons maar wanneer het tweedehands wordt aangeboden, willen we het maar al te graag hebben. Deze buurt is altijd gezellig en niet te druk. Op je gemak kun je dus even kijken bij de kraampjes die hier uitgestald zijn. Hopelijk zit er een designeritem bij. Struin dan ook even langs het Roelof Hartplein, de Apollolaan en de Beethovenstaat. Misschien kom je onze eigen onze eigen Office Manager Tamar ook wel tegen.

Westerpark
Dit is misschien wel een mooie afsluiter van de dag. De Westergasfabriek combineert een vrijmarkt met vijf podia aan muziek. De vrijmarkt is wel voor jongeren. Je kunt dus heel even kijken en misschien tik je nog iets aan de kop. Anders geniet je gewoon van alle dance, pop en rockmuziek. Dit heb je ook wel verdient na een dag diehard shoppen.

De vrijmarkten zijn er van ‘s ochtends 09.00 uur tot 20.00 uur. Genoeg tijd om te shoppen en tussendoor te feesten dus!

Tussen deze armbandjes zit vast een echt juweeltje!

(Tekst: Lisa Tervoort)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties