0

Amsterdam – Yeah! Het is weer weekend en wij zijn héél benieuwd naar wat jullie plannen zijn! Stappen, lekker eten, pretparken bezoeken, shoppen, op bezoek bij je familie of heel de dag heerlijk in bed liggen en jezelf laten verwennen!

Maar wij hebben ook nog een leuke weekend tip voor jullie, voor diegene die nog geen plannen hebben is dit jullie kans op een geslaagd weekend!

We gaan dit keer naar Antwerpen. Een bruisende stad waar je goed kunt shoppen, heerlijk kunt eten, ontspannend kan overnachten in een van de luxe hotels maar wat men zeker ook ooit gezien moet hebben is het MOMU (modemuseum) van Antwerpen. Er zijn vaak boeiende tentoonstellingen over mode te bezichtigen en wij hebben er een gespot die zeker de moeite waard is.

In het najaar van 2011 presenteert het Antwerpse ModeMuseum de eerste grote overzichtstentoonstelling van ontwerper Walter Van Beirendonck, Dream the world awake! Voor diegene die deze ontwerper niet kennen. Walter geld als het buitenbeentje van de Antwerpse mode en werd vooral bekend omwille van zijn kleurrijke collecties. Hij combineert technologie, kunst, popcultuur en etnografie in zijn werk.

De collectie laat tevens een overzicht zien van Walter zijn leefwereld, inspiratiebronnen en projecten. Aan de hand van verschillende thema’s gaat de tentoonstelling dieper in op spiritualisme, bovennatuurlijke rituelen, science fiction en technologie. Wat ook boeiend is om te zien, is hoe hij actuele thema’s als; ecologie, aids of massaconsumptie verwerkt in zijn collecties en presentaties! Voor inspiratie onder de hobbie mensen onder ons, zijn er ook de projecten te zien waaraan Van Beirendonck naast de catwalk werkte o.a. het ontwerpen van kostuums in 1997 voor U2′s PopMart Tour.

WALTER VAN BEIRENDONCK. Dream The World Awake loopt nog tot en met zondag 19 februari 2012, dus wees er snel bij!!!

Hieronder een filmpje van de Parijs fashionweek 2012 waar de ontwerpen van Walter ook schitterden.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

www.momu.be

(Tekst: Melanie Karolewski)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties