0

Het is natuurlijk een must voor de zomer, een getint kleurtje. En wij hebben daar natuurlijk veel voor over. We besteden er geld, tijd en energie aan. En bedrijven gaan daar lucratief mee om, met alle gevolgen van dien.

Do It Yourself tannen is populairder dan ooit, maar het gevaar is op de loer. Injectienaalden, pillen of crèmes met tan versnellers verschijnen steeds vaker op de markt. Nu zijn naalden al niet zulke fijne dingen, maar als ze ook nog dodelijk schijnen te zijn, staan wij op onze achterste poten. De Engelse Terri weet er alles van. Zij kocht een aantal injecties voor een prikkie op het internet. Melanotan beloofde een gebruinde huid, zonder de zon te hoeven zien. Helaas voor de Engelse pakte het goedje niet zo goed uit. Na twee dagen raakte haar hoofd opgezwollen, groen en gloeide het als nooit tevoren. Na een week verschenen er moedervlekken en sproeten op haar borst die er nog steeds.

Een gruwelverhaal niet? Terri is nog steeds bang dat het opeens verschijnen van sproeten en moedervlekken een teken is van kanker. De zogenaamde tan versnellers zorgen ervoor dat je huid veel sneller en sterker reageert op de zon. Met als gevolg dat je huid veel bruiner wordt dan normaal. De producten worden gepresenteerd als veilig, maar dat is verre van waar. Er zitten chemische stoffen in de producten die de huid gevoeliger maken voor ultraviolet licht waardoor je veel meer pigment aanmaakt. Klinkt erg dubieus allemaal, wat het ook is.

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties