0

Amsterdam – Binnenkijken bij een stylist, dat kan alleen maar een hoop inspiratie en mooie dingen betekenen! Dit keer nemen we een kijkje in de kast van stylist Charlotte Jansen.

“Ik ben Charlotte Jansen. Ik ben nu acht jaar stylist en eigenaar van Charlotte Styling. Samen met met mijn collega en BFF Nicolas Boyer heb ik het blog Miss Boyer.”

“Ik woon midden in de Pijp van Amsterdam. Voor mij helaas geen walk-in closet. Ik deel mijn huis met man en twee kids die aardig wat kastruimte nodig hebben! Ik probeer me dus enigszins in te houden met shoppen wat meestal mislukt, ik ben snel uitgekeken op kleding, tenzij het ontzettend lekker zit, dan draag ik het voor eeuwig!  Als ik kleding niet meer draag verhuist het naar m’n atelier twee straten verderop…komt het vast wel weer van pas in m’n werk. Of het verdwijnt in de recycle bak… en ja, soms met spijt. Ik ben dol op schoenen!! Killer heels, gympen, warme boots, ik wil het en heb het! Ik heb een tijdje een vreselijke tassentik gehad, ik had ze in alle soorten en maten totdat ik er genoeg van had en ze allemaal verkocht heb met Koninginnedag en op de IJhallen. Ik heb twee retedure designtassen gekocht en daar ben ik dolblij mee!”

Charlotte voor haar kast

"Een gedeelte van mijn schoenen. Laarzen heb ik in een Ikea-bak onder in de kast en m'n zomermuiltjes mogen volgend jaar weer onder mijn bed vandaan!"

"Dit zijn m'n jassen! Ik ben een koukleum dus het moet warm en comfortabel zijn. Ik ben dol op kleur en prints! M'n recentelijk aangeschafte vintage lammy coat is een groot succes, heerlijk warm! M'n Chanel tas is m'n schatje, die maakt elke outfit helemaal af. En m'n Mulberry Bayswater, die was gelukkig de helft van de prijs!"

"M'n legkastje, even opgeruimd, want ik ben best een sloddervos. Kan best nog wel wat bij zo, totdat ik me door de was heen worstel, dan ligt het weer vol!"

"Ik heb niet heel veel sieraden. Dat komt omdat ik van antieke en authentieke juwelen houd. Het moet dus wel echt zijn! Ik koop ze het liefst in het buitenland waar ik naar antiek winkeltjes zoek, maar ook in Amsterdam zit een favoriet. Bij Eenvoud hebben ze een combinatie van klassiek en vernieuwend, daar slaag ik altijd!"

"M'n hangkast! Ik heb een aantal merken dat me erg inspireert zoals Alexander Wang en Isabel Marant. Ik heb er niet altijd het budget voor en ik slaag altijd bij Zara, Topshop en de River Island!"

"M'n paspop is leuk voor de sier maar staat meestal in de weg... Hier met een jurk die ik op de eerste verjaardag van mijn dochter droeg, zo'n heerlijke herinnering!"

"Ik ben dol op hoeden!! Deze heb ik ooit bij Episode gevonden op het Waterlooplein. Ik zou ze graag vaker dragen maar ik ben altijd bang ze te verliezen op de fiets!"

"Een aantal van m'n armbanden. De zilver met blauw-groene stenen heb ik in China gekocht, de cameeën zijn een erfstuk."

I"k ben gek op m'n Alexander McQueen ketting! De zilveren vogel-skull is zo typerend voor zijn ontwerpen! Je ziet ze nu overal opduiken!"

Bekijk ook het blog van Charlotte en haar BFF: www.missboyer.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties