0

Amsterdam – Vind jij het ook altijd leuk om in iemands garderobe te kijken? Wij kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Elke week kijken we binnen bij een echte fashionista om zo inspiratie op te doen voor onze eigen kledingkast.

Ik ben Lisa Valerie Kroeske. Naast dat ik een enorme mode fan ben studeer ik Media, Informatie en Communicatie aan de HvA. Het is mijn eerste jaar en ik ben helemaal weg van Amsterdam. Het is een wereldstad en dat merk je. In mijn vrije tijd ben ik creatief bezig met fashion. Zo maak ik vaak moodboards van de laatste collecties, schrijf ik graag en breid ik mijn stijlboek steeds meer uit.

Bij mijn kledingrek

Ik woon nu nog thuis, in Harderwijk, en heb geluk met mijn kast. Toen ik in deze kamer kwam mocht ik hem zelf indelen en daar hoorde natuurlijk een geweldige kast bij. Ik heb hem zelf getekend en de timmerman heeft mijn idee toen uitgewerkt, nou ik hou van die man. Na het tekenen van de kast en een beetje rekenwerk – 2,5 meter rek is 120 hangertjes – dacht ik dat ik wel genoeg ruimte zou hebben. Niet dus. Al snel was de plank erboven, eigenlijk bedoeld voor de basics, veranderd in een tweede kast. Maar ook het witte kastje onder het rek is er gekomen omdat er iets te veel geshopt werd. Waar moesten de tassen, schoenen, panty’s en noem maar op..

Mijn kledingrek

Manden en hoedendozen voor een opgeruimd en vrolijk gezicht. De LV tas heb ik afgelopen kerst in op de Champs-Elysées gekocht. Het was mijn (rare?) wens om op mijn 17e, in Parijs, mijn eerste designerbag te kopen. And I did, it felt so good!

Het fijne van de shutters die ik als ‘gordijn’ heb is dat je er spulletjes aan kan hangen. Ik gebruik deze dan ook als aankleedpop. Het is niet alleen overzichtelijk, het geeft ook een leuke sfeer.

Dit kastje zegt veel over mij. Karl Lagerfeld inspireert mij en ik volg veel van wat hij doet. In de boxen zitten de nagellakjes – ik ben verslááfd aan nagellak – en niet te vergeten de Vogues. Mijn grootste trots van de stapel is de Vogue Collections fall/winter 2011/2012. Ik ben niet alleen mijn eigen stadje afgegaan voor dit boekwerk, maar ook de omliggende dorpen, ik moest hem gewoon hebben. Als ik in het buitenland ben neem ik er altijd een mee, het liefst de Vogue Paris of de Italian, die talen zijn gewoon zo mooi, dan kan je blijven lezen.

Het is winter en dan mogen de jassen natuurlijk niet ontbreken! Dit zijn mijn must-haves voor deze winter, waar het bontje uiteraard bij hoort dit seizoen.

Aan mijn spiegel heb ik van alles hangen, de spullen komen dan ook overal vandaan. Links hangen de riempjes, een paar daarvan komen uit New York en L.A. Het leuke aan winkelen in het buitenland is dat niet iedereen in Nederland er ook mee loopt.

Aan de rechter kant heb ik mijn favo clutches, tasjes en kettingen hangen.

Dit kastje heb ik afgelopen zomer gemaakt. Toen ik in de tuin zat met de Avant Garde zag ik het ineens helemaal voor me. Ik kon me nog vaag herinneren dat we dit kastje ergens op zolder hadden staan en ben het meteen gaan zoeken.

Het hoekje van het kastje noem ik ook wel de memory side. Hier heb ik spulletjes liggen waar ik veel waarde aan hecht. Zo liggen hier sieraden van m’n oma, geluksstenen van m’n ouders en de roze steen ik heb gekregen van een weesmeisje in Kenia. Het ILFN-armbandje kreeg ik van een vriendinnetje en de kaart van mijn twee beste vriendinnetjes die veel voor me betekenen.

Het totaalplaatje van mijn kast. Het ligt totaal aan het weer, mijn stemming of mijn gekke buien hoe mijn kleding hangt. De ene keer hang ik alles keurig op kleur, maar meestal hangt het toch wel soort bij soort.

Wil jij ook je kast delen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]!

(Productie: Esmée van Rijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties