0

Amsterdam – Wie kent hem niet? Als uberstylist, HNTM jurylid en hoofdredacteur van Jackie moet Bastiaan van Schaik wel een kledingcollectie hebben waar je u tegen zegt!

Om dat te controleren hebben wij dit keer een kijkje genomen in de kledingkast in zijn prachtige huis. Zijn collectie is om van te smullen!

Zo heeft hij in zijn garderobe, die hij in al die jaren dat hij in de modewereld werkt heeft opgebouwd, onder andere twee speciale Chanel mannentassen uit de jaren negentig die echt een collectors item zijn en schoenen van Yves Saint Laurent. Bastiaan noemt zichzelf een coutureliefhebber. “Ik kan er echt van genieten om te zien hoe een item is gemaakt.”

Toch heeft hij niet alleen dure items in de kast liggen. Bastiaan is dol op online shoppen en doet dat net zo graag bij Asos als Mr Porter. “Ik ben vooral gek op de uitverkoop. Online kun je echt de beste deals vinden! Waarom zou je meer betalen als je het voor minder kunt krijgen?”

De reistip van Bastiaan? Gebruik een goedkope koffer om je spullen mee te nemen en stop je kleding daar in alsof het van de markt komt. Hierdoor is de kans kleiner dat je waardevolle spullen gestolen worden.

Kijk snel hieronder om te zien wat de uberstylist in zijn kledingkast heeft hangen!

Ook Bastiaan was helemaal gek van de Lanvin collectie voor H&M. "Ik wou echt alles hebben uit de mannencollectie!"

Bastiaan houdt van schoenen en dit is zeker te zien in zijn kledingkast! Favoriet zijn sneakers, vooral de Ice Cream sneakers van Pharrel die hij een tijdje heeft gespaard. Natuurlijk heeft hij ook een aantal nette exemplaren in de kast staan.

Bastiaan heeft een echte shawl tic, wel een paar vakken in zijn kledingkast zitten er vol mee. "Voor weinig geld kun je een shawl aanschaffen om daarmee je outfit een upgrade te geven!"

Ook tassen kunnen Bastiaan's hart wel bekoren. Deze twee, een Louis Vuitton en een Hermes, zijn maar een klein onderdeel van zijn tassencollectie waar iedere fashionista wel van gaat kwijlen!

Dit is de huge Hermes tas die in de vorige foto op de plank stond. "Voor vrouwen worden de prachtigste tassen gemaakt, maar voor mannen is dat toch altijd wat lastiger."

Deze tas van Louis Vuitton is speciaal voor Bastiaan gemaakt en is bedrukt met zijn initialen. "Items zoals dit zijn prachtig om te hebben, maar ik gebruik ze niet dagelijks."

Dit is de speciale herentas die door Karl voor Chanel gecreëerd werd in de jaren '90. Bastiaan heeft er zelfs twee!

Bastiaan is gek op strikken! Hij heeft er er een heel laatje vol van. "Ik houd niet zo van vintage, maar strikken koop ik wel vaak tweedehands."

"Deze kaftan zou ik nooit wegdoen. Ik droeg hem naar een speciaal evenement en er werd daarna veel over gesproken in de pers!"

Naast accessoires is er natuurlijk ook plek in zijn garderobe voor gewone items als truien, jassen en shirtjes. "Ik houd van shirts in verschillende kleurtjes met een leuke print. Die tik ik vaak op de kop voor een prikkie, dan is het niet erg als ik ze maar een paar keer draag."

Bastiaan draagt weinig sieraden. Deze ringen, ééntje van Boucheron en de Trinity ring van Cartier, draagt hij altijd. "Horloges bewaar ik echt voor speciale gelegenheden. Ik heb er wel een paar hele mooie!"

Achter grote witte schuifdeuren in de woonkamer is een ware taswalhalla te vinden. Van reistassen tot designertassen, het ligt er allemaal!

"Deze trui heb ik gedragen bij Koffietijd. Als ik in dat programma moet verschijnen dan trek ik altijd iets 'gezelligs' aan en dan kan zo een foute trui best!"

In de woonkamer staan ook nog een aantal kledingrekken. "Hier hangen items die ik eigenlijk moet opruimen maar de tijd niet voor neem."

Niet alleen zijn kledingkast is een ware hemel voor modeliefhebbers. Ook aan de boekenkast in de woonkamer is duidelijk te zien waar Bastiaan gek op is.

In de boekenkast, naast de Avantgarde's, ligt een schattige Chanel tas naast een doodskop.

Tussen boeken staat een mooie zilverkleurige Louis Vuitton. "Ik houd ook erg van architectuurboeken. De verschillende stijlen zijn vaak terug te vinden in modecollecties dus het is eigenlijk een must voor iedere modeliefhebber om je daarin te verdiepen."

"Met deze tas van Gucci ga ik ook gewoon boodschappen doen. Wat heb je aan een tas als je hem niet durft te gebruiken?"

(Tekst: Michelle Helmigh)

(Beeld: Sarah Watts)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties