0

Amsterdam – Bruidswinkel Priscilla of Boston ligt onder vuur door het vernietigen van talloze bruidsjurken. De detailhandelaar, waarvan negentien locaties door heel Amerika worden opgeheven, zegt het protocol te hebben opgevolgd. Handelaren en burgers vragen zich af waarom de jurken niet werden gedoneerd in plaats van geruïneerd.

Eerder deze week bevond de jurkvernieling plaats in Edina, Minnesota. Klanten en omstanders keken vol afschuw toe hoe de winkelmedewerkers jurken van bijvoorbeeld Vera Wang naar buiten droegen. De jurken werden in een container gegooid waar mannen met een rode spuitbus een X op de jurken spoten. Sommige mensen probeerden nog snel een jurk te pakken, maar de meeste stukken werden vernield.

Priscilla of Boston legde op tv uit dat jurken die beschadigd, vuil of in slechte conditie zijn, worden vernietigd. Maar het erge was, dat er behalve de rode X er niks mis was met de jurken. Een analist legt in Minneapolis Star Tribune legde uit waarom zulke jurken worden vernietigd: “Het is een methode om de waarde van high-end design kleding te behouden en te voorkomen dat de jurken op bijvoorbeeld Ebay worden verkocht.”

Benieuwd naar de video? Bekijk hem dan hieronder.

(Tekst: Esmé Schouten)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties