0

Amsterdam – Het was de laatste tijd stil aan het front van John Galliano. De gevallen Dior ontwerper raakte in opspraak nadat hij een vrouw beledigde met antisemitische opmerkingen. Hij en zijn advocaat hielden de kaken stijf op elkaar.

Tot deze week. Advocaat Stephane Zerbib – tevens Joods – verbrak de stilte met een kort interview met het Israelische Yret News. Hij liet weten dat het voorval ‘iets was dat iedereen kan overkomen’. Hij geeft de fatale mix van alcohol met medicijnen de schuld: “Je bent erg kwestbaar in deze combinatie. Dan zeg je dingen die je niet meent.” De beschuldigingen dat Galliano hem als advocaat heeft ingehuurd puur omdat hij Joods is, drukt hij de kop in. “Ik ben al meer dan zeven jaar zijn advocaat. Laat mensen maar praten.”

Galliano's advocaat speaks out!

Stephane gelooft er altijd nog heilig in dat Galliano niet fout zit. Volgens hem is de video – die vorige week op internet belandde – geënsceneerde. “John is beleefd, beschaafd en zeer menselijk. Zijn collectie gaat altijd over tolerantie, openlijkheid, liefde.” Galliano ontwierp ooit eens een collectie geïnspireerd op daklozen om ons te herinneren over de creativiteit van degenen die elke dag worstelen met de financiële strijd.

Galliano hangt een straf van zes maanden en een boete van € 22.500 boven het hoofd.

www.johngalliano.com

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties