0

Amsterdam – Morgen wordt de rechtszaak van John Galliano gehouden. De gevallen designer die begin dit jaar werd gearresteerd wegens het maken van antisemitische opmerkingen tegen twee Joodse vrouwen zit al sinds maart in rehab. Het genezingsproces duurt nog wel even.

Een anonieme bron liet aan Vogue UK weten dat John erg gemotiveerd is om weer beter te worden: “Hij is nederig, hij voelt zich erg schuldig en hij hoopt dat hij snel geneest.” Hoewel Galliano zich nog steeds in de afkickkliniek zit, is hij morgen wel aanwezig bij de rechtszaak. We zijn benieuwd.

De rechtszaak die morgen plaatsvindt, neemt ongeveer vijf uur in beslag. Er komen vijf getuigen aan het woord, waaronder twee meisjes die naast John zaten op die beruchte vierentwintig februari. De meisjes hoorden geen enkele antisemitische opmerking. Daar tegenover staan twee vriendinnen van de vrouw die John discrimineerde. Zij lichten de kant van de betreffende vrouw toe. Galliano zelf zegt niks te herinneren van het hele voorval omdat hij in een staat van dronkenschap verkeerde. Toen hij het filmpje bekeek, was het een grote schok voor de designer. Hij herkende zichzelf niet terug.

De designer krijgt veel te verduren...

Op het moment is Galliano niet bezig met zijn carrière. Hij is helemaal gefocust op het genezen van zijn verslaving aan alcohol en medicijnen. Na rehab gaat hij pas denken aan zijn professionele toekomst. Als dat er nog in zit voor hem. We houden je op de hoogte van de rechtszaak.

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties