0

Amsterdam – Natuurlijk hebben andere designers hun woordje klaar over collega Sarah Burton, die dé jurk mocht ontwerpen voor Kate Middleton. Karl Lagerfeld en Christian Lacroix vergelijken de jurk met Queen Elizabeth’s trouwjurk.

Maar ook is de vergelijking met Grace Kelly’s jurk vaak genoeg gehoord. Punt is dat iedereen er weg van was.

Jason Wu: “Ik vond Catherine’s jurk heel mooi. De details waren goed uitgewerkt en ook het feit dat er Brits talent is ingezet, vind ik leuk om te horen. Haar keuze om Alexander McQueen te eren was spannend en had ook iets ontroerends.”

Donna Karan: “De jurk was superelegant. Maar voor mij draaide het niet om de jurk, maar om haar. Ze was de mooiste bruid ter wereld.”

Christian Lacroix: “Ik vind de jurk erg mooi, het is veel simpeler dan verwacht. Een combinatie van Grace Kelly’s jurk in 1956 en Queen Elizabeth’s jurk in 1947. De bescheiden sluier en tiara van haar Queen Elizabeth staan haar prachtig.”

Donatella Versace: “Kate’s jurk was prachtig. Ze zag er vorstelijk uit.”

Viktor & Rolf: “Kate’s jurk was simpelweg elegant. Haar haar zat mooi en erg natuurlijk. De tiara was prachtig. Ze leek zich op haar gemak te voelen en straalde. Onze complimenten.”

Kate in de creatie van Sarah Burton voor McQueen

Kate in de creatie van Sarah Burton voor McQueen

Karl Lagerfeld: “Kate is een elegante dame. De jurk is erg klassiek en het past precies in het Westminster decor. Het doet me bijna denken aan de trouwjurk van Queen Elizabeth uit de jaren ’50.”

Valentino: “Ik vond de jurk zo mooi! Het was erg simpel en jong, maar er zat ook een verwijzing in naar Grace Kelly’s trouwjurk. De details op de korte sluier was prachtig, maar ook de tiara: simpel, mooi en perfect voor de jurk. Het werd eerder gebruikt om de sluier en haar kapsel goed te laten zitten, dan dat het een decoratiestuk was. Diana’s trouwjurk was er echt een van een sprookjessprinses. Dit van Kate is wat moderner, een mooie, moderne jurk die veel gekopieerd zal worden.”

Diane von Furstenberg: “De jurk was zo mooi. Ze was onweerstaanbaar gewoon, zo mooi als ze is. Ik ben blij dat ze voor McQueen koos, het was een goede keuze. De jurk was simpel, zodat het gelukkig niet zo’n kostuum werd. Ik ben blij voor Sarahen McQueen.”

Hubert de Ginvenchy: “De jurk is simpel en mooi. De sluier is een beetje saai, maar haar mooie gezicht maakt alles goed. Ze is erg mooi.”

Oscar de la Renta: “Ze zag er verukkelijk uit. Precies zoals een bruid eruit zou moeten zien. Ze zien eruit als een lief koppel. Het is leuk om te zien dat er een nieuw, jong iemand de familie betreedt. De jurk was traditioneel, maar erg mooi en paste perfect bij de bruiloft. Maar het meeste wat opviel was haar charmante uitstraling.”

Kate zag er mooi uit, maar zus Pippa Middleton ook.

www.alexandermcqueen.com

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties