0

Amsterdam – Steeds meer verhalen komen naar boven wanneer het gaat om de gekke wereld van schoonheidswedstrijden voor kinderen. Shona Sybari, moeder van de tienjarige Annie, besloot undercover te gaan bij een beautypageant voor kinderen. Ze gaf haar dochter op om te ontdekken waarom zoveel moeders hun kinderen pushen om mee te doen aan de pageant.

Eigenlijk is de kleine Annie een echte tomboy. Ze houdt ervan om in bomen te klimmen en buiten te spelen. Maar speciaal voor deze gelegenheid hees ze zich in een roze, glimmende jurk met zilveren hakjes en een tiara. Ze voelde zich totaal niet op haar gemak, maar ze deed het voor het onderzoek van haar moeder.

Beauty pageants voor kinderen zijn al lange tijd grote evenementen in Amerika. Nu zijn ze sinds twee jaar ook geïntroduceerd in Groot-Brittannië. Dit zorgt voor veel zorgen en afschuw van Britse moeders en zo ook bij Shona. Ze kwam er tijdens de dag van de pageant achter dat veel moeders hun dochters pushen tot iets wat de meisjes zelf niet eens willen: hoge hakken, oncomfortabele jurken en lagen make-up.

Wat Shona nog het meest verafschuwde was de groeiende seksualiteit rondom de meisjes. Er zijn zelfs wedstrijden voor meisjes tussen drie en zes jaar oud! Meisjes van die leeftijd horen niet hun benen te scheren, make-up te dragen en ze horen zich niet te hijsen in te strakke pakjes om vervolgens uitdagend te poseren voor een jury. Wat haar betreft worden de pageants verboden in de UK.

Uiteindelijk werd Annie laatste bij de UK Cinerella Beauty Pageant. Maar gelukkig kon het de kleine tomboy niets schelen. Wij vinden het echt een beetje ver gaan dit soort verkiezingen. Hoe denk jij hierover?

De kleine Annie met haar moeder, vlak voordat ze deelnam aan de verkiezing.

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties