0

LotteAmsterdam – Lang, langer, langst. Hoewel mascara pas een uitvinding is van de laatste eeuw, is het niet meer weg te denken uit het modebeeld. En dit hebben we allemaal te danken aan Helena Rubinstein, hoewel zij niet de uitvinder was van mascara an sich, was het wel haar idee om mascara te ontwikkelen zoals wij hem nu kennen. Een borsteltje in een huls.

Op de catwalk van de najaarsshows 2011 kregen de wimpers wat extra aandacht, vooral bij Gucci werden ze flink aangezet, maar ook celebs weten de weg naar een goede mascara (en nepwimpers) te vinden.

Tegenwoordig vliegen de mascaramerken je om de oren en is er voor ieders budget wat wils. Mijn favorieten zijn Maybeline, Chanel, Bobbi Brown & old time favorite Helena Rubinstein.

Lara Stone voor Calvin Klein

Large lashes-trendsetter Lara Stone voor Calvin Klein

Celebs

Ook celebrities hebben de dramatische wimpers ontdekt

Miu Miu

Dramatische wimpers op de catwalk van de Miu Miu najaarsshow

Gucci

Lange wimpers en knalrode lippen bij Gucci

Wimpers

Meestal wordt bij lange, dramatische wimpers de rest van de oogmake-up subtiel gehouden, maar de heftig aangezette wimpers kan je ook combineren met flink wat kleur!

Tip: vind je dat je snel een vermoeide oogopslag hebt? Dan kun je deze trend beter overslaan en geen mascara gebruiken op je onderste wimpers.

(Lotte van der Duin)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties