0

Amsterdam – Met Stevie Wonder’s ‘Baby, everything is alright’ uit de boxen liet Sarah Burton op subtiele wijze weten dat modehuis McQueen veilig onder haar hoede is. De designer presenteerde tijdens de Paris Fashion Week de nieuwste collectie van Alexander McQueen.

Thema van de nieuwste collectie was ‘The Ice Queen and her court’. Op de catwalk veel outfits in gebroken wit en zwart. Gewaagde details waren leren ‘tuigjes’ op het bovenlichaam van modellen, torenhoge platform heels met metalen hak en metalen petjes. Vooral de ritssluitingen in de plooien van rokken en in tops zorgde voor een apart effect. Verderop zag je bustier jurkjes me veel tule, geplooide rokken, hoge kragen en tweeds met bont.

De baljurken waren adembenemend – én gedragen door onder anderen Nederlandse topmodellen Patricia van der Vliet en Nimue Smit – door het gebruik van tule, kant, touwen en bont. Kate Middleton zien we tijdens haar bruiloft zeker niet lopen met een metalen petje. Maar een van die geweldige baljurken van McQueen zouden het wel erg goed doen tijdens de royalty wedding.

Alexander McQueen's nieuwste collectie

Let op de details: ritsen in de plooien

Leren tuigjes als detail

Grote capuchon van bont

Vetersluiting van voren

Little white dress zoals we hem graag zien

Nimue Smit liep ook mee

Patricia van der Vliet uit 'Hollands next topmodel' hulde zich in een geweldige jurk

Hier zien wij Kate Middleton in trouwen!

www.alexandermcqueen.com

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties