0

Amsterdam – Slippertjes, sandalen, pumps met peeptoe: het ziet er allemaal heel leuk uit, maar dan wel met verzorgde voeten. Nu ze waarschijnlijk de hele winter verstopt zijn geweest in je Uggs of dikke wintersokken, kunnen ze wel wat aandacht gebruiken. Wij geven je een aantal tips voor mooie, charmante zomervoetjes.

Reinigen: Verwijderen oude nagellak van je teennagels met wat nagellakremover en een wattenschijfje.

Badderen: Door je voeten te laten weken in een voetenbadje ontspannen ze heerlijk. Je huid en je teennagels worden zachter, waardoor ze makkelijker te behandelen zijn.

Scrubben: Er bestaan speciale voetscrubs. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en blijft er een stralende huid over.

Knippen: Knip je nagels altijd recht af. Hierdoor heb je geen kans op ingegroeide nagels.

Terug duwen: Duw met een bokkenpootje voorzichtig je nagelriemen een stukje terug. Je zou ook speciale cuticle remover kunnen gebruiken om het klusje makkelijker te maken.

Verwijderen: Laat vervolgens je voeten weer even weken in het water. Daarna gebruik je een puimsteen of een eeltvijl om het eelt van je hakken te verwijderen.

Lakken: Als je voeten weer helemaal poezelig en schoon zijn kan je je nagels gaan lakken. Gebruik een teennagelspreider of een aantal opgerolde watjes, zodat je tenen niet tegen elkaar aan komen.

Voeden: Smeren is hét woord. Er bestaan speciale voetencrèmes, maar ook een voedende handcrème doet z’n werk prima. Laat de crème even intrekken en jouw stappers zijn klaar voor die leuke zomersandaaltjes.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties