0

Amsterdam – Hoewel het vandaag niet erg lekker weer is, komen de warmere dagen er wel weer aan. Als de zon zo fel schijnt, moet je oppassen dat je niet verbrand. Maar voor als het al te laat is, hebben wij een aantal tips voor je.

Een verbrande huid is nooit fijn. We kunnen wel zeggen dat je je moet insmeren, maar voor als het al te laat is, heb je daar niet veel aan. Als je bent verbrand kun je je niet bewegen of een shirt aantrekken zonder dat je je huid voelt branden. Maar gelukkig kun je de pijn verlichten met een aantal truckjes.

Zo neem je een lauwe douche om de pijn te verlichten en dep je jezelf droog met een handdoek, niet wrijven dus. Vervolgens smeer je je in met aloë vera bodylotion. Aloë vera verdoofd je huid namelijk een beetje.

Ook is het erg belangrijk om veel water te drinken zodat je niet uitgedroogd raakt. Door verbranding gebeurt dat namelijk gemakkelijker. Een voor de handliggende tip is om geen strakke kleding te dragen. Draag oversized, comfortabele kleding zodat je huid zo min mogelijk contact heeft met de stof.

Als je sunburn zo erg is, kun je overwegen om pijnstillers te nemen tegen de pijn. En de volgende keer toch maar beter insmeren!

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties