0

Amsterdam – Wij vrouwen zijn natuurlijk gek op make-up en houden vaak ook nog eens van verzamelen. Maar sta jij er weleens bij stil dat ook make-up producten een houdbaarheidsdatum hebben?

De Telegraaf zette eens goed op een rijtje wanneer onze verzorgingsproducten nou eigenlijk toe zijn aan vervanging. Zo blijkt nagellak na een jaar toe te zijn aan vervanging. Ook de kleur van de nagellak kan na 12 maanden veranderen en als je merkt dat je lak niet meer makkelijk lakt, is het tijd om deze weg te doen.

Waar wij een beetje van schrokken is het feit dat mascara eigenlijk slechts drie maanden houdbaar is. Daarna wordt het goedje vaak droog en korrelig en is het daarnaast een perfecte broedplaats voor bacteriën waardoor je sneller een ooginfectie kunt krijgen. Gezichtscrème in een potje gaat zo’n zes tot negen maanden mee.

Tot slot is parfum goed voor een kleine twee jaar. Als je geurtje na die tijd nog steeds niet op is, kun je beter nieuwe kopen!

Een goede tip zou zijn om met kleine stickers op je beautyproducten aan te geven wanneer je ze hebt aangeschaft. Het is even wat werk, maar dan ben je wel verzekerd van gezonde en goede producten in je toilettas. Probeer ook je kwasten te reinigen en goed op te letten op de geur van je producten. Als iets gek ruikt of gek aanvoelt, dan is het tijd voor de prullenbak.

Hoe vaak verander jij de inhoud van je toilettas?

(Anna Nikbakht Nooshin)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties