0

Kleding adviesAmsterdam – Sta je ook vaak in de winkel te twijfelen of dat truitje wat je aan het passen bent echt wel kan? Daar ben je dan zeker niet de enige in! Maarliefst 77,2% van de vrouwen wil namelijk graag advies bij het kopen van kleren. Nederland telt veel verschillende vormen en maten, daarom geeft 52% ook aan niet te weten wat goed bij haar figuur past.

Vraag jij ook altijd aan je vriendinnen of het wel oké is wat je draagt? Uit dit onderzoek blijkt namleijk dat de meeste vrouwen (32,5%) zich het liefst laten adviseren door vriendinnen als het gaat om de juiste kleding. Vriend of partner komt op de tweede plek (15,1%) en de verkoopster in de winkel scoort 12,2% als het gaat om het geven van advies.

26,7% wil graag advies bij de aanschaf van (nette) werkkleding. En opvallend is dat veel vrouwen (26,4%) het nog steeds lastig vinden om de perfecte jeans op de kop te tikken.

Als we mochent kiezen dan zou de Nederlandse vrouw het liefst haar garderobe ruilen met die van Wendy van Dijk (31,1%). Ook Linda de Mol is favoriet (17,2%), terwijl Madonna (3,4%) er duidelijk geen goede kledingkeus op nahoudt.

En hoe zit het met de Hollandse zuinigheid? Wat vinden wij nou het belangrijkst bij het kiezen van kleding? 50,7% noemt de pasvorm, 24,5% en veel minder (11,2%) vindt de prijs ook een belangrijke overweging.

Als het gaat om winkelen online of in de winkelstraat, dan kiest bijna 60% voor de winkelstraat. Omdat je dan de stof kunt voelen en de kleding direct kunt passen. Redenen om online te shoppen zijn: de grotere maat waardoor de vrouw zich niet prettig voelt in de winkel, geen opdringerige verkoopsters, geen gedoe in te kleine of vieze pashokjes en je hoeft je niet te schamen als iets niet past. Ook wordt de zweetgeur van voorgaande passers niet echt op prijs gesteld bij het passen. Bovendien is de online winkel altijd open!
Ook jij bent vast bekend met begrip miskoop, iedereen doet ze wel eens namelijk (95,7%)
De meesten (57,5%) zouden dan ook wel online kledingadvies willen ontvangen. Voor al die vrouwen heeft Vrouwonline nu een nieuwe rubriek Kledingadvies in het leven geroepen. In samenwerking met www.2style4you.com biedt Vrouwonline wekelijks tips om jezelf op een leuke manier te kleden. Nooit meer miskopen dus…

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties