0

Amsterdam – We hebben als vrouw-zijn weer een reden om samen met vriendlief voetbal te kijken. Karl Lagerfeld ontwerpt namelijk in samenwerking met Nike het uittenue van het Franse nationale voetbalelftal.

Het resultaat is een Bretons shirt geworden met het bekende Nike-logo. Het nieuwe design symboliseert de spirit van het Franse team, superieure kracht, innovatie en elegantie. De streepjes – ook wel ‘mariniere’ genoemd – zijn tevens een verwijzing naar de Franse geschiedenis. In de negentiende eeuw droegen zeelieden van de Franse marine de Bretonse streep op uniformen. Rond de twintigste eeuw droegen de gewone burgers deze ook. En zelfs nu is het helemaal weer terug in het modebeeld (hoeveel streepjes heb jij wel niet in je kast hangen? Wij genoeg!).

En dan nog even over de functionaliteit (speciaal voor de mannen die dit lezen): het shirt is gemaakt met lichtgewicht Nike Dri-FIT technologie die voor een optimale ventilatie zorgt. Daarnaast is de tee duurzaam: het ding is vervaardigd met microfiber polyester dat uit gerecyclede plastic flessen komt. Fashionable én ecologisch tegelijkertijd.

Het designer shirt

Alou Diarra, het nieuwste gezicht van het Franse elftal, is te zien in de fotoshoot. Het shirt is vanaf 26 maart te koop in alle Nike-filialen. De voorverkoop start 11 maart. Idee voor vriendlief? En niet zelf stiekem dragen he?

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties